Fontos biztonsági funkció jelent meg a Zoomban

A Zoom régóta adós volt azzal a biztonsági fejlesztéssel, amely most végre minden felhasználó számára elérhetővé vált.
 

A Zoom bejelentette, hogy mostantól minden felhasználónak lehetősége van kétfaktoros hitelesítésre az idén igencsak népszerűvé vált szolgáltatásainak esetében. Erre a védelmi intézkedésre már sokan vártak, nem véletlenül, hiszen a Zoom is számtalanszor került, illetve kerül a kiberbűnözők célkeresztjébe. Ezért a felhasználói fiókok védelme szempontjából különös fontossággal bír a jelszavas hitelesítés kibővítése.
 
A Zoom kétfaktoros azonosítási megoldása nem tartogat különösebb meglepetéseket. Alapvetően háromféle módon vehető igénybe. Vagy authentikátor (például Google Authenticator, Microsoft Authenticator, FreeOTP) alkalmazásokkal lehet a bejelentkezések alkalmával egyszer használatos kódokat generálni, vagy azokat SMS-ben, illetve telefonon keresztül lehet kérni.

 
A kétfaktoros hitelesítés beállítását legegyszerűbben a Zoom Dashboardon keresztül lehet elvégezni, ahol a biztonságot érintő paraméterek között lehet megtalálni az új lehetőségeket. Az itt megadott hitelesítési módszer révén a kétfaktoros azonosítás a Zoom webes felületén, az asztali alkalmazásban, a mobil appban és a Zoom Roomban is érvényre jut. Az újonnan bevezetett hitelesítési eljárások szerepkörök és csoportok szerint is konfigurálhatók.
 
A biztonsági szakértők sokszor hangsúlyozzák a kétfaktoros hitelesítés fontosságát, és arra buzdítanak, hogy ahol csak van lehetőség ilyen fajta, kibővített azonosítás használatára, ott érdemes aktiválni azt. Ez alól a Zoom sem kivétel.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség