Fontos biztonsági funkció jelent meg a Zoomban

A Zoom régóta adós volt azzal a biztonsági fejlesztéssel, amely most végre minden felhasználó számára elérhetővé vált.
 

A Zoom bejelentette, hogy mostantól minden felhasználónak lehetősége van kétfaktoros hitelesítésre az idén igencsak népszerűvé vált szolgáltatásainak esetében. Erre a védelmi intézkedésre már sokan vártak, nem véletlenül, hiszen a Zoom is számtalanszor került, illetve kerül a kiberbűnözők célkeresztjébe. Ezért a felhasználói fiókok védelme szempontjából különös fontossággal bír a jelszavas hitelesítés kibővítése.
 
A Zoom kétfaktoros azonosítási megoldása nem tartogat különösebb meglepetéseket. Alapvetően háromféle módon vehető igénybe. Vagy authentikátor (például Google Authenticator, Microsoft Authenticator, FreeOTP) alkalmazásokkal lehet a bejelentkezések alkalmával egyszer használatos kódokat generálni, vagy azokat SMS-ben, illetve telefonon keresztül lehet kérni.

 
A kétfaktoros hitelesítés beállítását legegyszerűbben a Zoom Dashboardon keresztül lehet elvégezni, ahol a biztonságot érintő paraméterek között lehet megtalálni az új lehetőségeket. Az itt megadott hitelesítési módszer révén a kétfaktoros azonosítás a Zoom webes felületén, az asztali alkalmazásban, a mobil appban és a Zoom Roomban is érvényre jut. Az újonnan bevezetett hitelesítési eljárások szerepkörök és csoportok szerint is konfigurálhatók.
 
A biztonsági szakértők sokszor hangsúlyozzák a kétfaktoros hitelesítés fontosságát, és arra buzdítanak, hogy ahol csak van lehetőség ilyen fajta, kibővített azonosítás használatára, ott érdemes aktiválni azt. Ez alól a Zoom sem kivétel.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség