Firefoxba mentett adatokat lovasít meg a Hannotog trójai

A Hannotog trójai egyebek mellett Firefox által kezelt adatokat szivárogtat ki a vírusterjesztők számára.
 

A Hannotog trójai alapvetően egy olyan kártékony program, amely egy vezérlőszerveren keresztül kommunikál a terjesztőivel, és hajtja végre azok utasításait. A vezérlőszerveréről képes fájlokat letölteni, illetve visszatölteni, ami egyben adatszivárgáshoz vezethet. Ugyancsak a vezérlőszerverén keresztül fogadja azokat a parancsokat, amiket le kell futtatnia. Ekkor alkalmassá válthat folyamatok leállítására, illetve megbénítására is.
 
A kártékony program nem kizárólag a távoli vezérlést támogatja, hanem a közvetlen adatlopást is. A jelenlegi variánsa mindezt a Firefox bevonásával képes megtenni. Amikor azt érzékeli, hogy az általa megfertőzött számítógépen megtalálható a Firefox webböngésző, akkor annak profilkönyvtárát vagy profilkönyvtárait egy az egyben feltölti a távoli kiszolgálójára. Ezáltal pedig értékes felhasználói adatokhoz juttathatja a terjesztőit.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Notepad++ fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A Trend Micro biztonsági frissítést adott ki a Deep Security Manager, valamint a Vulnerability Protection megoldásaihoz.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Gartner: az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelemben

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben.

Postai csomagok segítségével támadhatnak a hackerek

Az IBM szakértői egy olyan olcsó és kis méretű eszközt állítottak össze, amely a vállalat vagy házunk környékén kémkedhet adatokra.

hirdetés
Közösség
1