File Governance Suite: szervezett védelem a zsarolók ellen

​A Micro Focus File Governance Suite programcsomag fejlesztése során a zsaroló vírusok elleni védelem kiépítése, valamint a megfelelőség volt középpontban.
 

A Verizon 2018-as Data Breach Investigations Report jelentése alapján napjainkban a zsarolóvírusok számítanak az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetésnek. Ez a típusú kártevő a leggyakoribb a rosszindulatú szoftverek között 39 százalékos aránnyal. A zsarolóvírusos támadások szinte minden vállalatot érintenek szerte a világon, ami az adatvesztések kockázata mellett a megfelelőséget is veszélyezteti. Elég, ha csak a GDPR követelményeire gondolunk.
 
A File Governance Suite lehetővé teszi adatvédelmi házirendek kialakítását és betartatását, elveszett vagy zárolt fájlok helyreállítását, a tartalmak ellenőrzését és az azonosságalapú fájlmenedzsmentet. A csomag arra is lehetőséget biztosít, hogy az értékes és bizalmas fájlokhoz a cégek csak egy proxy fiókon keresztül engedélyezzék a hozzáférést. Az eszköz segítségével az arra felhatalmazott személyek a fájlok tartalmát is elemezhetik, és szükség esetén törölhetik vagy biztonságosabb helyre mozgathatják a személyes vagy érzékeny adatokat tartalmazó elemeket.
 
A csomag magában foglalja a File Reporter megoldást, amely átfogó képet ad az adattárolást végző fájlrendszerek állapotáról, a hálózaton belül érvényes fájlhozzáférésekről, valamint a tárolt adatok struktúrájáról és egyéb jellemzőiről.
 
A File Governance Suite másik eleme a File Dynamics hálózati, fájlrendszer-felügyeleti és biztonsági eszköz, amely automatizálja a kapcsolódó feladatokat, beleértve a tárhelyek kiosztását, illetve a fájlok helyreállítását, migrálását vagy törlését.
 
A csomag révén a vállalatok feltérképezhetik, hogy pontosan milyen fájlokat tárolnak, és azok milyen fontossággal bírnak, majd házirendek alapján automatizálhatják az egyes fájlok áthelyezését, archiválását vagy törlését.
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla webes tartalomkezelő rendszer egy újabb biztonsági hibától vált meg.

  2. 4

    A FortiClient fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
​Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen

Védekezési célokra használná a japán kormány azt a vírust, melyet a szigetország vállalkozásaival együtt dolgozna ki. A védekező kártevő a szigetország kibervédelmi stratégiájának része.

​Illegális webáruházakat zártak be

Komoly nemzetközi összefogással a hatóságok több országból lezártak két webshopot, mely az illegális interneten törvénytelen termékeket és szolgáltatásokat árusított.

hirdetés
Közösség
1