Feltörhették a Tesco Twitter fiókját

Minden jel ara utal, hogy a Tesco elvesztette az irányítást a Twitter fiókja felett. Igencsak különös bejegyzések jelentek meg a profilja alatt. Szerencsére a követők résen voltak.
 
hirdetés

Az interneten többen arra hívták fel a figyelmet, hogy a Tesco globális Twitter fiókjával valami nincs rendben, mert olyan üzenetek jelentek meg a kereskedelmi cég neve alatt (vélhetőleg visszaélve azzal), amik nagyon nem egy ilyen oldalra valók. Később aztán még furcsább események történtek, mondhatni önálló életre kelt a szóban forgó profil.
 
Az első furcsa üzenet arról szólt, hogy a Bitcoin ismét erőre kapott, és egyre többet ér. A bejegyzés tartalmazott egy Bitcoin címet is. A tweet arra próbálta rávenni a felhasználókat, hogy küldjenek Bitcoint erre a címre, amit aztán duplán fognak visszakapni. Ebből persze egy szó sem volt igaz, és a legfrissebb hírek szerint szerencsére a felhasználók sem dőltek be a trükknek. Így minden jel arra utal, hogy anyagi kár nem keletkezett. Azonban ezzel még nem ért véget a történet.


Forrás: Twitter
 
Furcsa adatbekérés
 
Nem sokkal később még érdekesebb történésre lettek figyelmesek a netezők. A több mint félmillió követővel rendelkező, globális Tesco profil ugyanis egyszer csak átalakult egy hamis Bill Gates fiókká. Ezen megjelent Gates fényképe, neve, sőt még a profil felhasználóneve is módosult: "@Billgatesmsc". Ez utóbbi miatt a Twitterről eltűnt a megbízható fiókoknak kijáró kék pipa. Ugyanakkor a profilt kézben tartó személy elkezdett Bill Gates nevében válaszolgatni a Tesco vásárlók Twitteren közzétett panaszaira. Ezekben az üzeneteiben nevet és postázási címet kért az elégedetlen vásárlóktól. Arról nincs információ, hogy ezeket az adatokat hányan adták meg.


Forrás: Twitter
 
Úgy tűnik, hogy a Tesconak viszonylag hamar sikerült úrrá lennie a twitteres problémán. Mostanra a profil helyreállt, és az ismét elvárható módon működik. A kereskedelmi cég az oda nem illő bejegyzéseket és üzeneteket eltávolította, illetve a megbízható profiloknál látható kék pipa ikon is visszakerült az oldalára.
 
Az eset jól rávilágít arra, hogy a neten nem célszerű meggondalatlanul kattintgatni, még akkor sem, ha esetleg egy-egy bejegyzést jól ismert cég vagy személy neve fémjelez.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1