Felpörgött a microsoftos hibavadászat

​A Microsoft több mint 13 millió dollár jutalmat osztott ki azon biztonsági kutatóknak, akik különféle sebezhetőségekre hívták fel a fejlesztői figyelmét.
 

A Microsoft viszonylag régi motorosnak számít a hibavadász programok terén. Évek óta bővíti ezeket a kezdeményezéseit, és von be mind több biztonsági szakembert a sérülékenységek feltárásába. Az elmúlt egy év mindennél sikeresebbnek bizonyult: rekordösszegű kifizetést eszközölt a vállalat.
 
A cég jelentése szerint nem kevesebb mint 13,7 millió dollárt adott azon fehérkalapos szakemberek számára, akik megfelelő hibabejelentéseket tettek, és korábban nem ismert sebezhetőségekre hívták fel a figyelmet. (Érdekesség, hogy a megelőző évben a jutalom összeértéke még "csak" 4,4 millió dollár volt.)
 
A microsoftos hibavadászat felpörgése egyebek mellett annak is köszönhető, hogy a vállalat az elmúlt 12 hónapban több új programot is indított. Ezek a következők voltak:
 • Xbox Guard Bounty Program
 • Microsoft Dynamics 365 Bounty Program
 • Azure Security Lab Guard Bounty Program
 • Microsoft Edge on Chromium Bounty Program
 • Election Guard Bounty Program
 
A fentiek közül a legnagyobb hírverést az Xboxon történő hibavadászat kapta, amelynek keretében a legmagasabb összegű jutalom 20 ezer dollár. Ez azonban korántsem a legnagyobb díj, hiszen a szintén nemrégen indított Azure Sphere IoT program keretében a legsúlyosabb sebehetőségek bejelentői akár 100 ezer dollárral is gazdagodhatnak.
Vélemények
 
 1. 4

  Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

 2. 4

  Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

 3. 2

  ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség