Fájlvédelemmel erősít a Harmony Mobile

​A Check Point kiadta a Harmony Mobile új verzióját, amely elsősorban a fájlszintű védelem terén tartogat újdonságokat.
 

A távoli és hibrid munkavégzésre való globális átállás következtében az alkalmazottak egyre többet használják mobileszközeiket az üzleti feladatok elvégzése és az érzékeny vállalati információkhoz való hozzáférés során. Ezzel a mobileszközök szerepe még inkább felértékelődött a kiberbűnözők szemében is. A Check Point Research (CPR) szerint majd minden szervezet (97%) az elmúlt két év során szembe kellett, hogy nézzen mobileszközöket célkeresztbe állító támadásokkal és adatvédelmi incidensekkel. 

A továbbfejlesztett Harmony Mobile újonnan bevezetett fájlvédelmének alapjául a Check Point Threat Cloud szolgál, aminek használatával vizsgálja a védett készülékekre letöltött fájlokat. Amennyiben veszélyesnek ítél meg egy adott állományt, akkor a letöltést blokkolja. 

Az új modul az androidos eszközökön nem kizárólag az éppen letöltött fájlokat képes ellenőrizni, hanem a készülékeken már meglévő állományokat is. Az ellenőrzés eredményéről a felhasználót és az adminisztrátort is értesíti. Kártékony fájl detektálása esetén azt tanácsolja a felhasználónak, hogy törölje az állományt, a rendszergazdának pedig, hogy korlátozza az eszköz vállalati erőforrásokhoz történő hozzáférését. 

Rafi Kretchmer, a Check Point elnökhelyettese kiemelte, hogy sok mobilbiztonsági megoldás jelenleg leginkább az operációs rendszerhez és az appokhoz kapcsolódó állományok ellenőrzésére koncentrál, de ez már nem elégséges. Számos egyéb fájl is kockázatot jelenthet, beleértve az Office és a PDF dokumentumokat is. 

Az új Harmony Mobile kiterjesztett Samsung Knox integrációt tartalmaz. Emellett megtalálható benne egy sérülékenységek elemzésére szolgáló funkció és egy automatizált tanúsítványtelepítési lehetőség is. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség