Elfordult a Facebooktól a CERN

A CERN nem bízik a Facebookban, ezért úgy határozott, hogy nem használja tovább a vállalat fizetős szolgáltatását. Helyette a nyílt forráskódú megoldások felé fordult.
 

A részecskefizikai kutatások európai szervezete, a CERN rendkívül komoly mennyiségű adatot kezel, és a tevékenységével, kutatásaival kapcsolatban nem kevés bizalmas információval rendelkezik. Így aztán korántsem mindegy, hogy a kutatói, munkatársai milyen kommunikációs csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot egymással.
 
Eddig az egyik ilyen csatornát nem más, mint a Facebook biztosította a Workplace szolgáltatásának révén. Ezt 2016-ban kezdte használni a CERN, amikor a szolgáltatás még ingyenes volt. Aztán mindez megváltozott, de állítólag nem a pénzzel volt a gond. Sokkal inkább adattvédelmi aggályok merültek fel a CERN részéről.
 
"Az adataink feletti irányítás elvesztése teljes mértékben elfogadhatatlan" - nyilatkozta Anais Rassat szóvivő a Facebook Workplace előfizetések megszüntetése kapcsán. Az is kiderült, hogy a CERN e közössége körülbelül ezer tagot számlál, és hetente körülbelül 150 aktív felhasználója volt a CERN Workplace előfizetésének.
 
A folytatás
 
A CERN végül úgy határozott, hogy a Workplace helyett nyílt forráskódú szoftvereket vezet be a kommunikáció elősegítése érdekében. Így például a jövőben aktív használójává válik a Mattermost és a Discourse megoldásoknak.
 
A Facebook a CERN döntése kapcsán sajnálatát fejezte ki, és igyekezett hangsúlyozni, hogy a Workplace előfizetésekhez szigorú adatvédelmi előírások, valamint szabályok tartoznak.
Vélemények
 
  1. 4

    A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

  2. 3

    Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1