Elfordult a Facebooktól a CERN

A CERN nem bízik a Facebookban, ezért úgy határozott, hogy nem használja tovább a vállalat fizetős szolgáltatását. Helyette a nyílt forráskódú megoldások felé fordult.
 

A részecskefizikai kutatások európai szervezete, a CERN rendkívül komoly mennyiségű adatot kezel, és a tevékenységével, kutatásaival kapcsolatban nem kevés bizalmas információval rendelkezik. Így aztán korántsem mindegy, hogy a kutatói, munkatársai milyen kommunikációs csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot egymással.
 
Eddig az egyik ilyen csatornát nem más, mint a Facebook biztosította a Workplace szolgáltatásának révén. Ezt 2016-ban kezdte használni a CERN, amikor a szolgáltatás még ingyenes volt. Aztán mindez megváltozott, de állítólag nem a pénzzel volt a gond. Sokkal inkább adattvédelmi aggályok merültek fel a CERN részéről.
 
"Az adataink feletti irányítás elvesztése teljes mértékben elfogadhatatlan" - nyilatkozta Anais Rassat szóvivő a Facebook Workplace előfizetések megszüntetése kapcsán. Az is kiderült, hogy a CERN e közössége körülbelül ezer tagot számlál, és hetente körülbelül 150 aktív felhasználója volt a CERN Workplace előfizetésének.
 
A folytatás
 
A CERN végül úgy határozott, hogy a Workplace helyett nyílt forráskódú szoftvereket vezet be a kommunikáció elősegítése érdekében. Így például a jövőben aktív használójává válik a Mattermost és a Discourse megoldásoknak.
 
A Facebook a CERN döntése kapcsán sajnálatát fejezte ki, és igyekezett hangsúlyozni, hogy a Workplace előfizetésekhez szigorú adatvédelmi előírások, valamint szabályok tartoznak.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Network Security Manager egy biztonsági hibát tartalmaz.

  2. 3

    Az Apache Guacamole fejlesztői két biztonsági résről számoltak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség