Egyszerre két cégek is lenyelt a Symantec

​A Symantec nem aprózta el a felvásárlásokat, hiszen a Appthority mellett a Javelin Networks is felkerült a bekebelezendő vállalatok listájára.
 

A Symantec hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodott a mobilbiztonsági megoldások fejlesztésével foglakozó Appthority cég, valamint a címtárszolgáltatások védelmével foglalkozó Javelin Networks felvásárlásáról. 

A biztonsági cég szerint az Appthority akvirálása azért fontos lépés, mert ezzel az egyre komolyabb szerepet játszó Symantec Endpoint Protection Mobile (SEP Mobile) rövid időn belül továbbfejleszthetővé válik. Vagyis e termékébe fogja integrálni az Appthority jelenlegi technológiáit, amik alkalmasak egyebek mellett a mobil alkalmazások biztonságközpontú vizsgálatára, a viselkedés alapú elemzések elvégzésére, a sérülékenységek feltárására, az adatszivárgások kimutatására, illetve az adatvédelmi kockázatok kezelésére. 

"A mobil alkalmazások kritikus fenyegetettségi vektoroknak számítanak, ezért minden szervezetnek kezelnie kell e kockázatokat, hogy a vállalati biztonságot fenn tudják tartani" - nyilatkozta Adi Sharabani, a Symantec egyik alelnöke. 

Az Appthority munkatársai a jövőben a Symantec kötelékéhez csatlakoznak majd, csakúgy mint a Javelin Networks munkatársai. A Javelin ugyanis szintén felkeltette a Symantec érdeklődését, oly annyira, hogy a felvásárlás ez esetben is viszonylag hamar lezárulhat. 

A Javelin elsősorban az Active Directory kapcsán kifejlesztett védelmi megoldásairól vált ismertté a piacon. A Symantec pedig úgy látta, hogy a támadások egyre jelentősebb része esetében figyelhetők meg címtárakkal történő visszaélések, így minél előbb új (felvásárolt) technológiákkal kívánja megerősíteni a jelenlegi megoldásait. A vállalat szerint elsősorban az APT-alapú támadások során szoktak szerephez jutni például az AD-k nem megfelelő konfigurációs beállításai, amik a megkaparintott technológiákkal könnyebben feltérképezhetővé válhatnak. 

A Symantec nem kívánta elárulni, hogy a felvásárlások milyen pénzügyi kondíciók mellett valósulnak meg.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1