Egyszerre két cégek is lenyelt a Symantec

​A Symantec nem aprózta el a felvásárlásokat, hiszen a Appthority mellett a Javelin Networks is felkerült a bekebelezendő vállalatok listájára.
 

A Symantec hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodott a mobilbiztonsági megoldások fejlesztésével foglakozó Appthority cég, valamint a címtárszolgáltatások védelmével foglalkozó Javelin Networks felvásárlásáról. 

A biztonsági cég szerint az Appthority akvirálása azért fontos lépés, mert ezzel az egyre komolyabb szerepet játszó Symantec Endpoint Protection Mobile (SEP Mobile) rövid időn belül továbbfejleszthetővé válik. Vagyis e termékébe fogja integrálni az Appthority jelenlegi technológiáit, amik alkalmasak egyebek mellett a mobil alkalmazások biztonságközpontú vizsgálatára, a viselkedés alapú elemzések elvégzésére, a sérülékenységek feltárására, az adatszivárgások kimutatására, illetve az adatvédelmi kockázatok kezelésére. 

"A mobil alkalmazások kritikus fenyegetettségi vektoroknak számítanak, ezért minden szervezetnek kezelnie kell e kockázatokat, hogy a vállalati biztonságot fenn tudják tartani" - nyilatkozta Adi Sharabani, a Symantec egyik alelnöke. 

Az Appthority munkatársai a jövőben a Symantec kötelékéhez csatlakoznak majd, csakúgy mint a Javelin Networks munkatársai. A Javelin ugyanis szintén felkeltette a Symantec érdeklődését, oly annyira, hogy a felvásárlás ez esetben is viszonylag hamar lezárulhat. 

A Javelin elsősorban az Active Directory kapcsán kifejlesztett védelmi megoldásairól vált ismertté a piacon. A Symantec pedig úgy látta, hogy a támadások egyre jelentősebb része esetében figyelhetők meg címtárakkal történő visszaélések, így minél előbb új (felvásárolt) technológiákkal kívánja megerősíteni a jelenlegi megoldásait. A vállalat szerint elsősorban az APT-alapú támadások során szoktak szerephez jutni például az AD-k nem megfelelő konfigurációs beállításai, amik a megkaparintott technológiákkal könnyebben feltérképezhetővé válhatnak. 

A Symantec nem kívánta elárulni, hogy a felvásárlások milyen pénzügyi kondíciók mellett valósulnak meg.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1