Egy utolsó frissítővel búcsúzott a nyártól a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette az augusztusi frissítéseit, amelyek a szokásosnál némileg több vállalati alkalmazást érintenek. Ettől függetlenül az egyéni felhasználóknak is érdemes a frissítésekre ügyelniük.
 
hirdetés
A Microsoft a nyarat tucatnyi hibajavítással zárta. Az idei nyár utolsó hibajavító keddje mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók szempontjából érdekesre sikerült, hiszen az érintett megoldások listája viszonylag hosszú lett. 

Természetesen ebben a hónapban sem maradtak le e listáról a hibajavító keddek leggyakoribb szereplői. Így a Windows mellett az Internet Explorer és az Edge is biztonságosabbá tehető a most megjelent frissítéseknek köszönhetően. 

Az érintett termékek között ebben a hónapban feltűnik a SharePoint, és nem utolsó sorban a Microsoft SQL Server is. Ezek olyan kritikus alkalmazások - különösen a Microsoft adatbáziskezelője - amelyek megfontolt patch-elést igényelnek, amit a kellő szintű üzletmenetfolytonosság biztosítása mellett nem mindig könnyű feladat elvégezni. 

A Microsoft jelezte, hogy az augusztusi hibajavítások között is találhatók olyanok, amik az Adobe Flash Player kapcsán orvosolnak veszélyes sérülékenységeket. Ezek a hibajavítások az Internet Explorer és az Edge beépülő Flash moduljait foltozzák. Más böngészők esetében vagy magát a webböngészőt kell frissíteni (például a Chrome-ot), vagy az egyéb frissítési és letöltési lehetőségeket kell igénybe venni a javítások beszerzéséhez.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee ePO két sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  3. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1