Egy utolsó frissítővel búcsúzott a nyártól a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette az augusztusi frissítéseit, amelyek a szokásosnál némileg több vállalati alkalmazást érintenek. Ettől függetlenül az egyéni felhasználóknak is érdemes a frissítésekre ügyelniük.
 
hirdetés
A Microsoft a nyarat tucatnyi hibajavítással zárta. Az idei nyár utolsó hibajavító keddje mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók szempontjából érdekesre sikerült, hiszen az érintett megoldások listája viszonylag hosszú lett. 

Természetesen ebben a hónapban sem maradtak le e listáról a hibajavító keddek leggyakoribb szereplői. Így a Windows mellett az Internet Explorer és az Edge is biztonságosabbá tehető a most megjelent frissítéseknek köszönhetően. 

Az érintett termékek között ebben a hónapban feltűnik a SharePoint, és nem utolsó sorban a Microsoft SQL Server is. Ezek olyan kritikus alkalmazások - különösen a Microsoft adatbáziskezelője - amelyek megfontolt patch-elést igényelnek, amit a kellő szintű üzletmenetfolytonosság biztosítása mellett nem mindig könnyű feladat elvégezni. 

A Microsoft jelezte, hogy az augusztusi hibajavítások között is találhatók olyanok, amik az Adobe Flash Player kapcsán orvosolnak veszélyes sérülékenységeket. Ezek a hibajavítások az Internet Explorer és az Edge beépülő Flash moduljait foltozzák. Más böngészők esetében vagy magát a webböngészőt kell frissíteni (például a Chrome-ot), vagy az egyéb frissítési és letöltési lehetőségeket kell igénybe venni a javítások beszerzéséhez.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM WebSphere Application Server újabb frissítése egy adatszivárgásra módot adó biztonsági rést foltoz be.

  2. 3

    A Cacti esetében egy XSS-alapú károkozásokra lehetőséget adó hibára derült fény.

  3. 1

    A Shadowpad trójai rendszerinformációk kiszivárogtatásával, illetve kártékony kódok terjesztésével segíti a kiberbűnözőket.

hirdetés
Partnerhírek
Adatokat gyűjt az ingyenes Disney mobiljáték

Aggódó szülők egy csoportja pert indított a Disney ellen az Amerikai Egyesült Államokban: a vád, hogy 43 ingyenes mobilos játékuk titokban adatot gyűjt a gyermekekről.

Ne gépelj az internetes megbeszélések alatt!

Az online értekezletek alatt sokan nem teszik le egyéb munkájukat, hanem tovább folytatják az e-mailek és dokumentumok gépelését, ami biztonsági kockázatot is rejt.

hirdetés
Közösség
1