Egy utolsó frissítővel búcsúzott a nyártól a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette az augusztusi frissítéseit, amelyek a szokásosnál némileg több vállalati alkalmazást érintenek. Ettől függetlenül az egyéni felhasználóknak is érdemes a frissítésekre ügyelniük.
 
hirdetés
A Microsoft a nyarat tucatnyi hibajavítással zárta. Az idei nyár utolsó hibajavító keddje mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók szempontjából érdekesre sikerült, hiszen az érintett megoldások listája viszonylag hosszú lett. 

Természetesen ebben a hónapban sem maradtak le e listáról a hibajavító keddek leggyakoribb szereplői. Így a Windows mellett az Internet Explorer és az Edge is biztonságosabbá tehető a most megjelent frissítéseknek köszönhetően. 

Az érintett termékek között ebben a hónapban feltűnik a SharePoint, és nem utolsó sorban a Microsoft SQL Server is. Ezek olyan kritikus alkalmazások - különösen a Microsoft adatbáziskezelője - amelyek megfontolt patch-elést igényelnek, amit a kellő szintű üzletmenetfolytonosság biztosítása mellett nem mindig könnyű feladat elvégezni. 

A Microsoft jelezte, hogy az augusztusi hibajavítások között is találhatók olyanok, amik az Adobe Flash Player kapcsán orvosolnak veszélyes sérülékenységeket. Ezek a hibajavítások az Internet Explorer és az Edge beépülő Flash moduljait foltozzák. Más böngészők esetében vagy magát a webböngészőt kell frissíteni (például a Chrome-ot), vagy az egyéb frissítési és letöltési lehetőségeket kell igénybe venni a javítások beszerzéséhez.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Új androidos zsarolóvírust fedezett fel az ESET

​Az ESET kutatói felfedezték az első olyan zsarolóvírust, amely az Android hozzáférési szolgáltatásain keresztül támad.

Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

hirdetés
Közösség
1