Egy utolsó frissítővel búcsúzott a nyártól a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette az augusztusi frissítéseit, amelyek a szokásosnál némileg több vállalati alkalmazást érintenek. Ettől függetlenül az egyéni felhasználóknak is érdemes a frissítésekre ügyelniük.
 
hirdetés
A Microsoft a nyarat tucatnyi hibajavítással zárta. Az idei nyár utolsó hibajavító keddje mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók szempontjából érdekesre sikerült, hiszen az érintett megoldások listája viszonylag hosszú lett. 

Természetesen ebben a hónapban sem maradtak le e listáról a hibajavító keddek leggyakoribb szereplői. Így a Windows mellett az Internet Explorer és az Edge is biztonságosabbá tehető a most megjelent frissítéseknek köszönhetően. 

Az érintett termékek között ebben a hónapban feltűnik a SharePoint, és nem utolsó sorban a Microsoft SQL Server is. Ezek olyan kritikus alkalmazások - különösen a Microsoft adatbáziskezelője - amelyek megfontolt patch-elést igényelnek, amit a kellő szintű üzletmenetfolytonosság biztosítása mellett nem mindig könnyű feladat elvégezni. 

A Microsoft jelezte, hogy az augusztusi hibajavítások között is találhatók olyanok, amik az Adobe Flash Player kapcsán orvosolnak veszélyes sérülékenységeket. Ezek a hibajavítások az Internet Explorer és az Edge beépülő Flash moduljait foltozzák. Más böngészők esetében vagy magát a webböngészőt kell frissíteni (például a Chrome-ot), vagy az egyéb frissítési és letöltési lehetőségeket kell igénybe venni a javítások beszerzéséhez.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A Microsoft a Visual Studiohoz egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé.

  2. 4

    Az Apache Storm legújabb frissítése egy veszélyes sérülékenységet orvosol.

  3. 4

    Az Adobe az Acrobat és a Reader alkalmazásaihoz több tucat biztonsági hibajavítást tett elérhetővé.

 
Partnerhírek
A nyár toplistás kártevői

A Top10 listát ezúttal is a CoinMiner trójai vezeti. Ez egy olyan szkript, amely a felhasználó tudta és jóváhagyása nélkül képes a kriptovaluták bányászatára.

​Fertőzött androidos Fortnite terjed

A Fortnite fejlesztői a nyárra ígérték az androidos verziót, de a hamis változatok már elkezdtek terjedni.

hirdetés
Közösség
1