Chrome kiegészítőként terjed a pénzt lopó Stolepen trójai

​A Stolepen trójai ártalmas Chrome kiegészítő telepítésére próbálja rávenni a felhasználót, hogy aztán további károkat okozzon.
 

A Stolepen trójai elsősorban célzott adathalász támadások során jut szerephez, és elektronikus levelek révén próbálja megtéveszteni a felhasználót. Ezekben az e-mailekben az áll, hogy egy Chrome kiegészítőt kell telepíteni különféle mondvacsinált okok miatt. Amennyiben a felhasználó ezt megteszi, akkor a számítógépe rögtön megfertőződik.

A kártékony program azonnal nekilát a billentyűleütések naplózásának, amivel értékes adatokra tehet szert. Amennyiben a fertőzött rendszeren talál Ethereum pénztárcát, akkor annak adatait módosítja, és megpróbál kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat manipulálni.

A Stolepen további fontos jellemzője, hogy egy rendszergazdai fiókot is létrehoz a Windows-ban, ami későbbi támadások alapjául szolgálhat.

Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1