Chrome kiegészítőként terjed a pénzt lopó Stolepen trójai

​A Stolepen trójai ártalmas Chrome kiegészítő telepítésére próbálja rávenni a felhasználót, hogy aztán további károkat okozzon.
 

A Stolepen trójai elsősorban célzott adathalász támadások során jut szerephez, és elektronikus levelek révén próbálja megtéveszteni a felhasználót. Ezekben az e-mailekben az áll, hogy egy Chrome kiegészítőt kell telepíteni különféle mondvacsinált okok miatt. Amennyiben a felhasználó ezt megteszi, akkor a számítógépe rögtön megfertőződik.

A kártékony program azonnal nekilát a billentyűleütések naplózásának, amivel értékes adatokra tehet szert. Amennyiben a fertőzött rendszeren talál Ethereum pénztárcát, akkor annak adatait módosítja, és megpróbál kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat manipulálni.

A Stolepen további fontos jellemzője, hogy egy rendszergazdai fiókot is létrehoz a Windows-ban, ami későbbi támadások alapjául szolgálhat.

Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1