Chrome kiegészítőként terjed a pénzt lopó Stolepen trójai

​A Stolepen trójai ártalmas Chrome kiegészítő telepítésére próbálja rávenni a felhasználót, hogy aztán további károkat okozzon.
 
hirdetés

A Stolepen trójai elsősorban célzott adathalász támadások során jut szerephez, és elektronikus levelek révén próbálja megtéveszteni a felhasználót. Ezekben az e-mailekben az áll, hogy egy Chrome kiegészítőt kell telepíteni különféle mondvacsinált okok miatt. Amennyiben a felhasználó ezt megteszi, akkor a számítógépe rögtön megfertőződik.

A kártékony program azonnal nekilát a billentyűleütések naplózásának, amivel értékes adatokra tehet szert. Amennyiben a fertőzött rendszeren talál Ethereum pénztárcát, akkor annak adatait módosítja, és megpróbál kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat manipulálni.

A Stolepen további fontos jellemzője, hogy egy rendszergazdai fiókot is létrehoz a Windows-ban, ami későbbi támadások alapjául szolgálhat.

Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1