Böngészőkiegészítővel a hamis Twitter fiókok ellen

Egy új böngészőkiegészítő segítségével az eddigieknél könnyebben szűrhetők ki azok a hamis Twitter fiókok, amelyeket csalók hoznak létre.
 

A Twitter esetében sem számít könnyű feladatnak a hamis, csalók által létrehozott profilok detektálása. Ezeket a fiókokat gyakorta automatizáltan hozzák létre a kiberbűnözők annak érdekében, hogy a különféle káros tartalmaikat minél szélesebb körben publikálhassák. 

A NortonLifeLock Research Group (korábbi nevén Symantec Research Labs) kutatói egy érdekes kezdeményezést indítottak, és azt a célt tűzték ki, hogy egy böngészőbővítmény segítségével megjelölhető legyen a Twitter profilok megbízhatósága. Vagyis egy mérőszámot dolgoztak ki, amely azt mutatja, hogy az adott fiók mögött személy(ek) vagy éppen robotok húzódnak-e meg. 

A technológia nagymértékben építkezik különféle gépi tanulási eljárásokra. Egy-egy fiók esetében több mint 20 jellemzőt mérlegelnek az algoritmusok. Az eredményt pedig az egyes profiloknál, illetve bejegyzéseknél jelenítik meg színekkel és százalékos értékekkel karöltve. 


Forrás: NortonLifeLock

A BotSight nevű eszköz jelenleg béta verzióban működik Chrome, Brave és Firefox webböngészők alatt. A fejlesztők jelezték, hogy már dolgoznak az Edge kompatibilis kiadáson is, sőt várhatóan egy mobilos verzió is elérhetővé fog válni a jövőben. A tesztverziót azonban egyelőre csak az amerikai, brit, ausztrál és új-zélandi felhasználók próbálhatják ki. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség