Böngészőkiegészítővel a hamis Twitter fiókok ellen

Egy új böngészőkiegészítő segítségével az eddigieknél könnyebben szűrhetők ki azok a hamis Twitter fiókok, amelyeket csalók hoznak létre.
 

A Twitter esetében sem számít könnyű feladatnak a hamis, csalók által létrehozott profilok detektálása. Ezeket a fiókokat gyakorta automatizáltan hozzák létre a kiberbűnözők annak érdekében, hogy a különféle káros tartalmaikat minél szélesebb körben publikálhassák. 

A NortonLifeLock Research Group (korábbi nevén Symantec Research Labs) kutatói egy érdekes kezdeményezést indítottak, és azt a célt tűzték ki, hogy egy böngészőbővítmény segítségével megjelölhető legyen a Twitter profilok megbízhatósága. Vagyis egy mérőszámot dolgoztak ki, amely azt mutatja, hogy az adott fiók mögött személy(ek) vagy éppen robotok húzódnak-e meg. 

A technológia nagymértékben építkezik különféle gépi tanulási eljárásokra. Egy-egy fiók esetében több mint 20 jellemzőt mérlegelnek az algoritmusok. Az eredményt pedig az egyes profiloknál, illetve bejegyzéseknél jelenítik meg színekkel és százalékos értékekkel karöltve. 


Forrás: NortonLifeLock

A BotSight nevű eszköz jelenleg béta verzióban működik Chrome, Brave és Firefox webböngészők alatt. A fejlesztők jelezték, hogy már dolgoznak az Edge kompatibilis kiadáson is, sőt várhatóan egy mobilos verzió is elérhetővé fog válni a jövőben. A tesztverziót azonban egyelőre csak az amerikai, brit, ausztrál és új-zélandi felhasználók próbálhatják ki. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség