Böngészőkből lop adatokat a Browexp trójai

A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.
 

A Browexp trójai egy viszonylag egyszerű kártékony program, amely alapvetően semmiféle változtatást nem végez a kiszemelt számítógépeken. Nem hoz létre új fájlokat, nem manipulálja a regisztrációs adatbázist stb. Ebből következően még csak arra sem vetemedik, hogy gondoskodjon az automatikus betöltődéséről a Windows újraindítását követően. Ehelyett rögtön a tettek mezejére lép, és elkezdi feltérképezni a telepített webböngészőket.
 
A trójai először a böngészési előzményeket menti ki, majd kiexportálja a böngészők által elmentett sütiket. Amint ezzel elkészül, akkor jöhetnek a mentett felhasználónevek és jelszavak. Ezáltal nem kizárólag a felhasználó böngészési szokásairól tudhatnak meg sok mindent az adattolvajok, hanem a hitelesítési információk birtokában további támadásokat indíthatnak.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1