Böngészőkből lop adatokat a Browexp trójai

A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.
 

A Browexp trójai egy viszonylag egyszerű kártékony program, amely alapvetően semmiféle változtatást nem végez a kiszemelt számítógépeken. Nem hoz létre új fájlokat, nem manipulálja a regisztrációs adatbázist stb. Ebből következően még csak arra sem vetemedik, hogy gondoskodjon az automatikus betöltődéséről a Windows újraindítását követően. Ehelyett rögtön a tettek mezejére lép, és elkezdi feltérképezni a telepített webböngészőket.
 
A trójai először a böngészési előzményeket menti ki, majd kiexportálja a böngészők által elmentett sütiket. Amint ezzel elkészül, akkor jöhetnek a mentett felhasználónevek és jelszavak. Ezáltal nem kizárólag a felhasználó böngészési szokásairól tudhatnak meg sok mindent az adattolvajok, hanem a hitelesítési információk birtokában további támadásokat indíthatnak.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1