Böngészőkből lop adatokat a Browexp trójai

A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.
 

A Browexp trójai egy viszonylag egyszerű kártékony program, amely alapvetően semmiféle változtatást nem végez a kiszemelt számítógépeken. Nem hoz létre új fájlokat, nem manipulálja a regisztrációs adatbázist stb. Ebből következően még csak arra sem vetemedik, hogy gondoskodjon az automatikus betöltődéséről a Windows újraindítását követően. Ehelyett rögtön a tettek mezejére lép, és elkezdi feltérképezni a telepített webböngészőket.
 
A trójai először a böngészési előzményeket menti ki, majd kiexportálja a böngészők által elmentett sütiket. Amint ezzel elkészül, akkor jöhetnek a mentett felhasználónevek és jelszavak. Ezáltal nem kizárólag a felhasználó böngészési szokásairól tudhatnak meg sok mindent az adattolvajok, hanem a hitelesítési információk birtokában további támadásokat indíthatnak.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Adobe egy biztonsági hibajavítást is belecsempészett az Animate CC legújabb verziójába.

  2. 3

    Az Adobe három biztonsági rést foltozott be az Illustrator alkalmazásán.

  3. 2

    A Buran zsaroló program nem használ igazán új technikákat, mégis komoly károkat képes okozni a számítógépeken.

 
Partnerhírek
Frissítsük a Chrome böngészőt!

Ha Windows, Mac vagy Linux operációs rendszeren használjuk a Chrome böngészőt, akkor azonnal frissítsük a böngészőt a legfrissebb verzióra, mivel a régi változat két sebből is vérzik.

Visszatér az ingyenes Open Academy

November 22-én a megszokott értékekkel és koncepcióval tér vissza az Open Academy.

hirdetés
Közösség
1