Biztonságosak-e az okostelefonok a gyermekek kezében?

​Megfelelő szülői felügyelet nélkül az okostelefonok igencsak sok kockázatot hordoznak a fiatal nemzedék számára.
 

Összekapcsolt világunkban ma már a gyerekeknek szánt mobiltelefonokra sem drága játékként, hanem inkább szükségszerű tárgyként tekintünk. Ennek az az oka, hogy a szülők a telefon segítségével tarthatnak kapcsolatot a gyermekkel, míg ő a telefont használva technológiai ismeretekre tehet szert. Ám ha el is döntöttük, hogy veszünk a gyermeknek egy okostelefont, akkor az még csak fél siker, hiszen a készüléket megfelelően és biztonságosan konfigurálni kell.
 
Az e-mailes csalások, az adathalászat és a játékplatformokon keresztül elkövetett jelszólopás csak néhány példa a digitális felhasználókra leselkedő online fenyegetések közül. Ráadásul a kiberbűnözők a gyerekek mobil készülékeivel sem tesznek kivételt. A Kaspersky felmérése során tíz szülőből hat arról számolt be, hogy közvetlen tanúi voltak egy, a gyereküket érő online biztonsági fenyegetésnek.
 

"A világjárvány következtében a gyerekek több időt töltenek otthon, és jóval kevesebb dologgal tudják magukat elfoglalni. Így aztán egyre többet használják a YouTube-ot, ahol jó esetben szórakoztató, vicces és oktató célú videókat néznek. A szülőknek azonban nincs mindig idejük arra, hogy ellenőrizzék, milyen videót néz éppen a gyermek"

- fejtette ki Elena Kadocsnyikova, a Kaspersky menedzsere.
 
A szakember szerint legegyszerűbben úgy biztosíthatjuk gyermekeink online biztonságát, ha nyíltan beszélünk velük többek között a böngészésről, a játékokról és a korlátozásokról.
Vélemények
 
  1. 3

    A Cisco két biztonsági hibáról számolt be az Umbrella kapcsán.

  2. 3

    A Trend Micro Antivirus for MAC frissítésével egy sebezhetőséget is meg lehet szüntetni.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség