Biztonságosak-e az okostelefonok a gyermekek kezében?

​Megfelelő szülői felügyelet nélkül az okostelefonok igencsak sok kockázatot hordoznak a fiatal nemzedék számára.
 

Összekapcsolt világunkban ma már a gyerekeknek szánt mobiltelefonokra sem drága játékként, hanem inkább szükségszerű tárgyként tekintünk. Ennek az az oka, hogy a szülők a telefon segítségével tarthatnak kapcsolatot a gyermekkel, míg ő a telefont használva technológiai ismeretekre tehet szert. Ám ha el is döntöttük, hogy veszünk a gyermeknek egy okostelefont, akkor az még csak fél siker, hiszen a készüléket megfelelően és biztonságosan konfigurálni kell.
 
Az e-mailes csalások, az adathalászat és a játékplatformokon keresztül elkövetett jelszólopás csak néhány példa a digitális felhasználókra leselkedő online fenyegetések közül. Ráadásul a kiberbűnözők a gyerekek mobil készülékeivel sem tesznek kivételt. A Kaspersky felmérése során tíz szülőből hat arról számolt be, hogy közvetlen tanúi voltak egy, a gyereküket érő online biztonsági fenyegetésnek.
 

"A világjárvány következtében a gyerekek több időt töltenek otthon, és jóval kevesebb dologgal tudják magukat elfoglalni. Így aztán egyre többet használják a YouTube-ot, ahol jó esetben szórakoztató, vicces és oktató célú videókat néznek. A szülőknek azonban nincs mindig idejük arra, hogy ellenőrizzék, milyen videót néz éppen a gyermek"

- fejtette ki Elena Kadocsnyikova, a Kaspersky menedzsere.
 
A szakember szerint legegyszerűbben úgy biztosíthatjuk gyermekeink online biztonságát, ha nyíltan beszélünk velük többek között a böngészésről, a játékokról és a korlátozásokról.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség