Biztonsági kihívásokkal küzdenek az elektromos autók töltői

Az elektromos autókhoz kifejlesztett töltők is hordoznak adatbiztonsági kockázatokat.
 
hirdetés

Az elektromos autók egyre többször kerülnek a hírek élére. E járművek népszerűségnövekedésének köszönhetően néhány régióban a nyilvános és a magán töltőpontok szinte már teljesen megszokott jelenségnek számítanak. A Kaspersky Lab szakemberei ezúttal azt vizsgálták, hogy a távoli hozzáférést is biztosító töltők milyen információbiztonsági szintet képviselnek. Ez azért is fontos, mert például egy ilyen eszköz a meghackelése esetén túlterhelést okozhat az érintett hálózaton, és további károkat idézhet elő.
 
A biztonsági kutatók egy olyan sebezhetőségre akadtak, amelynek kihasználásával szabadon manipulálhatóvá válhatnak a töltő áramfelvételi és áramleadási paraméterei. Ehhez egy támadónak elég Wi-Fi-n keresztül hozzáférést szereznie ahhoz a hálózathoz, amelyhez a töltő csatlakoztatva van. A szakemberek minden felfedezett sebezhetőséget jelentettek a gyártóknak, amelyek mostanra már ki is javították a hibákat. 
 
"Az emberek sokszor megfeledkeznek arról, hogy egy célzott támadás esetén a kiberbűnözők mindig a legkevésbé nyilvánvaló elemeket próbálják meg feltörni, hogy észrevétlenek maradhassanak. Ezért nagyon fontos a sebezhetőségek keresése, és nemcsak az eddig még nem vizsgált technikai innovációkban, hanem a tartozékaikban is. Amint az a fentiekből is látható, a gyártóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a hálózatba kapcsolt eszközökre. Ebben az esetben szerencsére pozitív reakcióval találkoztunk: az eszközök hibáit gyorsan kijavították" - mondta Dmitrij Sklyar, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója.
 
A szakember arra buzdított mindenkit, hogy rendszeresen frissítse a netes (okos) eszközeit, és használjon erős – alapértelmezett gyáritól eltérő - jelszavakat a hozzáférésekhez.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1