Biztonsági incidens történt a Morgan Stanleynél

​A Morgan Stanley egy biztonsági incidensről számolt be, amely egy ismert sebezhetőség miatt következett be.
 

A világ 41 országában jelen lévő Morgan Stanley hivatalosan is közölte, hogy tavasszal egy kibertámadás következtében bizalmas adatok kerülhettek illetéktelen kezekbe. A támadás nem közvetlenül a pénzintézet rendszereit érintette, hanem az egyik partnerének hálózatában következett be. Egészen pontosan a Guidehouse-ról van szó, amely márciusban fedezte fel, hogy az általa üzemeltetett egyik Accellion FTA szervert meghackelték egy olyan sérülékenységen keresztül, amelyre januárban derült fény, és még akkor javították is a fejlesztők a hibát.
 
Az incidenst a Guidehouse márciusban fedezte fel, de arról nem szólnak a hírek, hogy pontosan mikor történhetett a támadás. Ráadásul a Guidehouse-nél állítólag csak májusban derült ki, hogy az őt ért támadás során a Morgan Stanley egyes ügyfeleinek adatait is meglovasították.
 
A vizsgálatok szerint a Guidehouse titkosítottan tárolta a nála lévő fájlokat, adatokat, ami jó hír lenne, ha nem derült volna ki, hogy az adattolvajok a dekódoló kulcsokat is ellopták a támadás során. Így aztán az elkövetők olyan adatokhoz fértek hozzá, mint például címek, születési dátumok, társadalombiztosítási számok stb.
 
A Morgan Stanley jelezte, hogy a saját rendszereit, alkalmazásait nem érintette az incidens, és ügyfelekhez tartozó hitelesítő adatok, jelszavak sem szivárogtak ki.
 
Az Accellion FTA biztonsági hibája jól mutatja, hogy minden sebezhetőséget komolyan kell venni. E sérülékenység miatt már egyebek mellett a Shell, a Qualys, a Reserve Bank of New Zealand, valamint a Singtel is jelentett biztonsági incidenst.
 
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség