Bevetésre készek a Zyxel új tűzfalai

A Zyxel bejelentette a legújabb, nagy teljesítményű tűzfalcsaládját. Megérkezett az USG FLEX H sorozat.
 

Mivel egyre több vállalkozás kezdi felkészíteni a hálózatait és az eszközeit a több gigabites technológiákra, ezért a védelmi megoldásoknak is lépést kell tartaniuk a fokozott teljesítményigénnyel. E tekintetben a tűzfalak sem maradhatnak le, amelyeknek kellő áteresztőképességgel kell rendelkezniük ahhoz, hogy ne fogják vissza a mind intenzívebb hálózati adatforgalmat. 

Az új, USG FLEX H sorozat az eddigi modellekhez képest háromszoros teljesítményt biztosít. Egész pontosan tűzfalat, VPN-t és egységes fenyegetéskezelést (UTM) 1G-től 10G-ig terjedő sebesség mellett. Egyes modellek 30W-os teljesítményű Power over Ethernet (PoE) opcióval is rendelkeznek, ami lehetővé teszi az olyan eszközök, mint az 5G routerek és a WiFi 6E hozzáférési pontok (AP-k) csatlakoztatását, valamint tápellátását. 

AI-alapú biztonság

A vállalkozásokat célzó egyre összetettebb fenyegetésekkel szemben az USG FLEX H sorozat az AI-alapon működő, felhő alapú biztonsági intelligenciát használja. A védelmi rendszer sandboxingot, rosszindulatú szoftverek elleni védelmet, DNS/IP/URL-szűrést, behatolásmegelőző rendszert (IPS) és alkalmazás-figyelőt tartalmaz. Emellett a tűzfalak támogatják a széles körben használt VPN-protokollokat, például az IKEv2/EAP-t és az SSL VPN-t. (Az eddig is használatos SecuExtender VPN Client továbbra is rendelkezésre áll.) 

Az USG FLEX H eszközök önállóan és központilag (felhőből) kezelt védelmet is lehetővé tesznek, utóbbi esetben a Nebula Cloud szolgáltatáson keresztül. 

uOS alapok

A legújabb tűzfalak az uOS operációs rendszerrel érkeznek. E rendszer fejlesztése során egyebek mellett kiemelt cél volt az is, hogy a kezelhetőség, illetve az átláthatóság javuljon mind a hálózat, mind a biztonság tekintetében.

Az USG FLEX H sorozat kezdetben hat különféle teljesítményű kivitel formájában kerül piacra.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség