Bevetésre kész a T-Systems SWAT csapata

​Minden vállalatot érhet súlyos informatikai támadás, de nincs minden szervezet felkészülve a krízis elhárítására és a károk minimalizálására. Ezen a helyzeten kíván segíteni a T-Systems SWAT csapata.
 

Amikor egy vállalat informatikai rendszerét külső támadás éri, akkor az első reakció általában a bizonytalanság, hiszen korábbi hasonló tapasztalatok híján nem tudható, mennyire nagy a baj, és hogyan lehet a leggyorsabban elhárítani az incidenst. Egy megoldás lehet, ha a szervezet rendelkezik olyan csapattal, amely a behatolás észlelését követően azonnal képes meghozni a szükséges védelmi intézkedéseket. Ilyen csoportok azonban meglehetősen kevés szervezetnél vannak, különösen a kisebb méretű vállalatok esetében. Erre a problémára kíván megoldást nyújtani a T-Systems a legújabb IT-biztonsági szolgáltatásával.

A vállalat az egyre szaporodó és egyre komolyabb károkat okozó incidensek tapasztalatai nyomán döntött egy olyan szolgáltatás bevezetése mellett, amely T-Systems SOC (Security Operation Center) szerződéssel, illetve saját incidenskezelő csapattal nem rendelkező vállalatoknak, szervezeteknek nyújt segítséget a behatolások bekövetkeztekor, előzetes szerződéskötés nélkül is. 

"A kiberbűnözés, valamint a különböző célú információszerző, kémkedési tevékenységek már évek óta indokolttá tették egy ilyen szolgáltatás életre hívását, hiszen a motiváció adott: egy profi kiberbűnöző 50 millió forintot is megkereshet évente. Úgy látjuk, a piac mostanra ért el arra a tudatossági szintre, amikor már egy ténylegesen érezhető űrt tölt be a SWAT"

- nyilatkozta Regős Péter, aki augusztus óta irányítja a T-Systems Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontját.

A T-Systems SWAT csapatot alkotó krízisszakértők és válságkezelési tanácsadók a szolgáltatás keretében a krízis alatt és után együtt dolgoznak az ügyfél szakértőivel, üzleti, illetve IT-döntéshozóival, hogy megvédjék a támadás célpontjává vált vállalat üzleti érdekeit, működőképességét és jó hírnevét.

"Akiket ért már incidens tudják, hogy értékes órák telhetnek el azzal, hogy rutin hiányában megfelelően felmérjék a helyzetet és meghatározzák azokat az intézkedéseket, melyekkel minimalizálni tudják a kárt, mindezt egy valós stresszhelyzetben"

- fogalmazott Kovács Zoltán, a CTRL SWAT operációs vezetője. 
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség