Befellegzett az Android aggastyán verzióinak

​A Google jelezte, hogy szeptembertől a nagyon régi Android verziókkal már nem lesznek használhatók az online szolgáltatásai.
 

Az Android 2-es verziói a megjelenésükkor jelentős mértékben hozzájárultak az Androidra épülő ökoszisztéma kialakulásához, bővüléséhez. Azonban e verziók felett már igencsak eljárt az idő. A Google is pontosan tudja, hogy a 2.3.7 (Gingerbread), valamint az ennél korábbi kiadások több szempontból is sok sebből véreznek. Különösen a biztonság tekintetében. Ezért úgy határozott, hogy a nagyon régi eszközöket kizárja az online szolgáltatásaiból.
 

"A felhasználók biztonságának érdekében úgy döntöttünk, hogy 2021. szeptember 27-től nem engedjük bejelentkezni a 2.3.7 és az ennél korábbi Android verziókkal működő eszközöket"

- nyilatkozta Zak Pollack, az Android Help Community vezetője. A szakember elmondta, hogy ha valaki ilyen készülékkel próbálja elérni a Google fiókját, akkor hibaüzenetet fog kapni, és nem lesz mód a hitelesítésre.
 
A 2.3.7-es vagy régebbi Android verziókkal működő eszközök esetében az alábbiak válnak elérhetetlenné:
- Bejelentkezés a Google fiókokba (Gmail, YouTube, Maps)
- Új Google fiók létrehozása
- Gyári beállítások visszaállítását követően újbóli bejelentkezés
- Jelszómódosítás a Google fiókokban
- Google fiók eltávolítása és újbóli hozzáadása a készülékhez.
 
A Google minden érintett felhasználónak azt javasolja, hogy lehetőségek szerint frissítse a készülékét legalább a 3.0-ás verzióra. Persze manapság ennél jóval újabb kiadás használata célszerű, de vannak olyan régi eszközök, amelyek esetében sajnos még a 3.0-ás változat sem elérhető. Ugyanakkor a 2.3.7-es és a korábbi verziókra épülő készülékek már viszonylag kis számban fordulnak elő. Már 2019-ben is egy százalék alatt volt ezen Android verziók részesedése a teljes androidos platformon belül.
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség