Beélesítette a felhős IoT-védelmét a Microsoft

​A Microsoft globálisan is elérhetővé tette az Azure Security Center for IoT szolgáltatását.
 

Az Azure Security Center 2016-ban debütált azzal a céllal, hogy a vállalatok, szervezetek számára egyszerűbbé tegye az információbiztonság menedzselését. Lehetőséget adott biztonsági rések feltérképezésére, nem megfelelő konfigurációs beállítások felfedésére, és a védelmi teendők priorizálására. Természetesen ez a szolgáltatás is folyamatosan fejlődött. Idén márciusban pedig a Microsoft bejelentette, hogy a védelmi eszközének képességeit kiterjeszti az IoT-technológiák felé is. Így született meg az Azure Security Center for IoT, amely mostantól minden Azure előfizető számára elérhető. 

Az új szolgáltatás célja, hogy a vállalati környezetekben egyre inkább szaporodó IoT-technológiák védelmét elősegítse. Erre nagy szükség is van, ugyanis a trendek egyértelműen azt mutatják, hogy az IoT megvetette a lábát az üzleti életben, és gyorsan terjed. Ezt pedig nyilván a kiberbűnözők is tudják, akik számára mind több támadási felület kínálkozik. 

Az Azure Security Center for IoT segítségével a szervezetek a teljes IoT-infrastruktúrájukat menedzselhetik biztonsági szempontból. Lehetőséget ad a fenyegetettségek detektálására és a gyenge pontok feltérképezésére. Mindezt a szenzorok, az átjárók, az Azure IoT hubok, az adattárólók szintjén is képes megtenni. Sőt alkalmas az IoT-hoz köthető adatbázisok és szolgáltatások oltalmazására is. 

A Microsoft úgy nyilatkozott, hogy a végponttól végpontig terjedő védelem kritikus fontosságú az IoT esetében is. A cég szerint annak ellenére, hogy a leggyakoribb célpontokat maguk az eszközök jelentik, a hozzájuk kapcsolódó, adatokat kezelő és tároló szolgáltatások - beleérve azokat a személyeket, akik mindezeket kezelik - gyenge pontot képezhetnek a rendszeren. Ezért is kell az IoT-védelemre komplex feladatként tekinteni. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1