Beélesítette a felhős IoT-védelmét a Microsoft

​A Microsoft globálisan is elérhetővé tette az Azure Security Center for IoT szolgáltatását.
 
hirdetés

Az Azure Security Center 2016-ban debütált azzal a céllal, hogy a vállalatok, szervezetek számára egyszerűbbé tegye az információbiztonság menedzselését. Lehetőséget adott biztonsági rések feltérképezésére, nem megfelelő konfigurációs beállítások felfedésére, és a védelmi teendők priorizálására. Természetesen ez a szolgáltatás is folyamatosan fejlődött. Idén márciusban pedig a Microsoft bejelentette, hogy a védelmi eszközének képességeit kiterjeszti az IoT-technológiák felé is. Így született meg az Azure Security Center for IoT, amely mostantól minden Azure előfizető számára elérhető. 

Az új szolgáltatás célja, hogy a vállalati környezetekben egyre inkább szaporodó IoT-technológiák védelmét elősegítse. Erre nagy szükség is van, ugyanis a trendek egyértelműen azt mutatják, hogy az IoT megvetette a lábát az üzleti életben, és gyorsan terjed. Ezt pedig nyilván a kiberbűnözők is tudják, akik számára mind több támadási felület kínálkozik. 

Az Azure Security Center for IoT segítségével a szervezetek a teljes IoT-infrastruktúrájukat menedzselhetik biztonsági szempontból. Lehetőséget ad a fenyegetettségek detektálására és a gyenge pontok feltérképezésére. Mindezt a szenzorok, az átjárók, az Azure IoT hubok, az adattárólók szintjén is képes megtenni. Sőt alkalmas az IoT-hoz köthető adatbázisok és szolgáltatások oltalmazására is. 

A Microsoft úgy nyilatkozott, hogy a végponttól végpontig terjedő védelem kritikus fontosságú az IoT esetében is. A cég szerint annak ellenére, hogy a leggyakoribb célpontokat maguk az eszközök jelentik, a hozzájuk kapcsolódó, adatokat kezelő és tároló szolgáltatások - beleérve azokat a személyeket, akik mindezeket kezelik - gyenge pontot képezhetnek a rendszeren. Ezért is kell az IoT-védelemre komplex feladatként tekinteni. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1