Beélesítette a felhős IoT-védelmét a Microsoft

​A Microsoft globálisan is elérhetővé tette az Azure Security Center for IoT szolgáltatását.
 

Az Azure Security Center 2016-ban debütált azzal a céllal, hogy a vállalatok, szervezetek számára egyszerűbbé tegye az információbiztonság menedzselését. Lehetőséget adott biztonsági rések feltérképezésére, nem megfelelő konfigurációs beállítások felfedésére, és a védelmi teendők priorizálására. Természetesen ez a szolgáltatás is folyamatosan fejlődött. Idén márciusban pedig a Microsoft bejelentette, hogy a védelmi eszközének képességeit kiterjeszti az IoT-technológiák felé is. Így született meg az Azure Security Center for IoT, amely mostantól minden Azure előfizető számára elérhető. 

Az új szolgáltatás célja, hogy a vállalati környezetekben egyre inkább szaporodó IoT-technológiák védelmét elősegítse. Erre nagy szükség is van, ugyanis a trendek egyértelműen azt mutatják, hogy az IoT megvetette a lábát az üzleti életben, és gyorsan terjed. Ezt pedig nyilván a kiberbűnözők is tudják, akik számára mind több támadási felület kínálkozik. 

Az Azure Security Center for IoT segítségével a szervezetek a teljes IoT-infrastruktúrájukat menedzselhetik biztonsági szempontból. Lehetőséget ad a fenyegetettségek detektálására és a gyenge pontok feltérképezésére. Mindezt a szenzorok, az átjárók, az Azure IoT hubok, az adattárólók szintjén is képes megtenni. Sőt alkalmas az IoT-hoz köthető adatbázisok és szolgáltatások oltalmazására is. 

A Microsoft úgy nyilatkozott, hogy a végponttól végpontig terjedő védelem kritikus fontosságú az IoT esetében is. A cég szerint annak ellenére, hogy a leggyakoribb célpontokat maguk az eszközök jelentik, a hozzájuk kapcsolódó, adatokat kezelő és tároló szolgáltatások - beleérve azokat a személyeket, akik mindezeket kezelik - gyenge pontot képezhetnek a rendszeren. Ezért is kell az IoT-védelemre komplex feladatként tekinteni. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Trend Micro biztonsági frissítést adott ki a Deep Security Manager, valamint a Vulnerability Protection megoldásaihoz.

  2. 3

    A McAfee Web Gateway egy fontos biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Gartner: az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelemben

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben.

Postai csomagok segítségével támadhatnak a hackerek

Az IBM szakértői egy olyan olcsó és kis méretű eszközt állítottak össze, amely a vállalat vagy házunk környékén kémkedhet adatokra.

hirdetés
Közösség
1