Az IoT felé kacsintgat az Azure

A Microsoft tovább folytatja az IoT felé történő terjeszkedést. Ezúttal az Azure kapott újabb IoT-újdonságokat.
 

A Microsoft egy ideje komolyabb erőforrásokat áldoz arra, hogy a gyorsan növekvő IoT-piacon minél meghatározóbb szerepet tudjon betölteni. Ennek a stratégiának nemcsak a Windows IoT a része, hanem a különféle kiegészítő szolgáltatások is. Ezek közé tartozik a most debütált Azure Security Center for IoT, amely az internetképes eszközök biztonságfelügyeletét hivatott megkönnyíteni.
 
Az Azure Security Center for IoT célja, hogy az intézményi és vállalati felhasználók az IoT projektjeik kapcsán feltárt kockázatokat a legjobb gyakorlatok szerint csökkenthessék, illetve kezelhessék. Az új szolgáltatás képes kimutatni az IoT-eszközök konfigurációs beállításaiban rejlő gyenge láncszemeket, feltérképezi a nyitott hálózati portokat, ellenőrzi a - sokszor háttérinfrastruktúrákban is helyet kapó - SQL adatbázisok védelmi szintjét, azok titkosításának meglétét stb. Az ellenőrzések alapján azonnali beavatkozásra is módot ad.
 
Az újdonság kapcsolatban áll a Microsoft Intelligent Security Graph technológiával, és a fenyegetettségi információkat integrált módon teszi elérhetővé.
 
Megérkezett a Sentinel
 
A Microsoft további védelmi újdonságként bemutatta az Azure Sentinelt, amely tulajdonképpen egy szolgáltatásként kínált SIEM (Security Information and Event Management) megoldás. Lehetőséget ad a szervezetek számára, hogy feltárják és reagáljanak a különböző fenyegetettségekre akár a teljes vállalati IT-infrastruktúra tekintetében. Az újdonság képes ellátni a SIEM feladatokat az Azure szolgáltatások, az Office 365, az IoT eszközök, de akár a nem felhős, helyi erőforrások széles körében is. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1