Az árvízi védekezést segítik a jövő hackerei

A veszélyes árvizek hatásainak enyhítésére dolgoztak ki különböző megoldásokat a HackZurich 2021 során.
 

Az éghajlatváltozás hatására egyre szélsőségesebbé válik időjárásunk, ami többek között azzal jár, hogy veszélyes árvizekkel szembesülünk a világ számos táján. A Xylem globális víztechnológiai vállalat az árvizek hatásainak enyhítésére hirdetett versenyt a hétvégén megrendezett HackZurich 2021 keretén belül Xylem Water Challenge néven.
 
A résztvevőknek egy olyan interaktív platformot kellett létrehozniuk, ahol az árvízi események által érintett közösségek pillanatok alatt elérhetik és megoszthatják az életmentő információkat. A győztes csapat, a Res-Queue tagjai egy, a hétvégén megrendezett 40 órás, non-stop hackathon eseményen dolgozták ki saját megoldásukat. A nyertesek egy olyan döntéstámogató rendszert fejlesztettek ki, ami valós idejű képeken és videókon alapuló gépi tanulási modellek segítségével veszélyességi szinteket határoz meg, ezzel támogatva a mentőegységeket a válaszadás optimalizálásában.
 

"A HackZurichen tartott vízügyi kihívásunk résztvevői inspiráló példái a tehetségek új generációjának, akiknek szenvedélye a valós problémák megoldása és a világ fenntarthatóbbá tétele. Ahogy az idei pusztító árvizek Európa-szerte megmutatták, a víz szempontjából kritikus időszakot élünk, és szükségünk van ezeknek az ifjú tehetségeknek minden szenvedélyére és leleményességére, hogy eredményesen reagáljunk a változó helyzetre"

- mondta Hayati Yarkadas, a Xylem európai elnöke.
  
A Xylem részvétele a HackZurich2021-en a Xylem Ignite program része, amely egy olyan globális kezdeményezés, melynek célja, hogy kiépítse és megerősítse a vízügyi megoldások iránt szenvedélyesen érdeklődő diákok hálózatát. A program már több mint 6600 diákot vont be a vízzel kapcsolatos kihívások megismertetésébe és megoldásába.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Adobe Commerce és a Magento Open Source is biztonsági hibajavítással bővült.

  2. 3

    A VMware egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé a vRealize megoldásaihoz.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
​Agresszív zsarolóvírus-taktikákról számolt be az ESET

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

hirdetés
Közösség