Adatvédelmi incidens történt az FIA-nál

​A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elismerte, hogy személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés történt egy biztonsági incidens következtében.
 

Az FIA rendszereit is megkörnyékezték a kiberbűnözők, akik ezúttal értékes adatokhoz igyekeztek hozzáférni. Ehhez adathalász támadást indítottak, amely két felhasználó esetében sajnos el is érte a célját. Ennek következtében az ismeretlen elkövetők két postafiókhoz fértek hozzá.
 
A 147 országban összesen 242 tagszervezettel rendelkező FIA egy olyan globális szövetség, amelynek kiemelten kell foglalkoznia kiberbiztonsággal is. A szervezet - miután elismerte a támadás megtörténtét - hangsúlyozta, hogy mindent elkövetett a károk enyhítése érdekében. Amikor fény derült a hivatalos (FIA által üzemeltetett) postafiókokhoz történő jogosulatlan hozzáférésekre, akkor azonnal megtette a szükséges védelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy elejét vegye a további adatszivárgásnak. Emellett olyan intézkedéseket hozott, amelyek révén a jövőbeli, hasonló incidensek megelőzhetővé válhatnak.
 
Az FIA már értesítette a történtekről a svájci és a francia adatvédelmi hatóságokat. Ugyanakkor még számos nyitott kérdés maradt, amit a szervezet egyelőre nem válaszolt meg. Így például nem tudni, hogy az adatszivárgás pontosan mikor történt, hány személyt érintett, és milyen típusú adatok kerültek illetéktelen kezekbe.
 
 1. 4

  Elérhetővé váltak a MySQL legújabb biztonsági frissítéseit.

 2. 4

  A Java frissítésével ezúttal hét biztonsági rés foltozható be.

 3. 3

  Telepíthetők az Oracle Database Server legújabb biztonsági frissítései.

 4. 4

  A VirtualBox virtualizációs alkalmazás három biztonsági hibát tartalmaz.

 5. 5

  A Cisco egy kritikus veszélyességű sebezhetőséget szüntetett meg az SSM-ben.

 6. 3

  Az IBM Security SOAR esetében egy biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

 7. 3

  A Palo Alto Networks egy hibajavítást adott ki a PAN-OS-hez.

 8. 4

  Az NVIDIA egyes grafikus drivereiben egy veszélyes hibára derült fény.

 9. 3

  A Webminhez több biztonsági frissítés vált letölthetővé.

 10. 3

  A Wireshark egy nemrég feltárt sebezhetőség miatt kapott frissítést.

Partnerhírek
Mesterséges intelligencia és deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

​A kiberbűnözők piszkos játéka

A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai a sport szerelmesei voltak.

hirdetés
Közösség