Adatokat zsebel be a perzsa Doublehidden trójai

A Doublehidden trójai igyekszik minél tovább rejtve maradni a készülékeken. Ez azonban már csak azért sem igazán sikerülhet számára, mivel reklámokat jelenít meg.
 

Az Android kompatibilis Doublehidden trójaira leginkább váratlanul felbukkanó reklámok hívhatják fel a figyelmet. Ezek a hirdetések nem teljesen szokványos módon ütik fel a fejüket, ugyanis a károkozó a hirdetések megjelenítéséhez a OneSignal keretrendszert használja, hogy ilyen módon is meg tudja téveszteni a készülékeken esetlegesen futó biztonsági szoftvereket. 

A Doublehidden nem kizárólag reklámozással tölti az idejét, hanem adatokat is lop. Különös kíváncsiságot mutat például az IMEI-szám, a telepített alkalmazások listája, a képernyőzárolási idő iránt is. Emellett folyamatosan monitorozza a hálózati adatforgalmat. 

A trójai jelenleg perzsa nyelvű változatban terjed egy com.aseee.apptec.treeapp APK-csomag révén.

Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1