Adatokat zsebel be a perzsa Doublehidden trójai

A Doublehidden trójai igyekszik minél tovább rejtve maradni a készülékeken. Ez azonban már csak azért sem igazán sikerülhet számára, mivel reklámokat jelenít meg.
 
hirdetés
Az Android kompatibilis Doublehidden trójaira leginkább váratlanul felbukkanó reklámok hívhatják fel a figyelmet. Ezek a hirdetések nem teljesen szokványos módon ütik fel a fejüket, ugyanis a károkozó a hirdetések megjelenítéséhez a OneSignal keretrendszert használja, hogy ilyen módon is meg tudja téveszteni a készülékeken esetlegesen futó biztonsági szoftvereket. 

A Doublehidden nem kizárólag reklámozással tölti az idejét, hanem adatokat is lop. Különös kíváncsiságot mutat például az IMEI-szám, a telepített alkalmazások listája, a képernyőzárolási idő iránt is. Emellett folyamatosan monitorozza a hálózati adatforgalmat. 

A trójai jelenleg perzsa nyelvű változatban terjed egy com.aseee.apptec.treeapp APK-csomag révén.

Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1