Adatokat zsebel be a perzsa Doublehidden trójai

A Doublehidden trójai igyekszik minél tovább rejtve maradni a készülékeken. Ez azonban már csak azért sem igazán sikerülhet számára, mivel reklámokat jelenít meg.
 
hirdetés
Az Android kompatibilis Doublehidden trójaira leginkább váratlanul felbukkanó reklámok hívhatják fel a figyelmet. Ezek a hirdetések nem teljesen szokványos módon ütik fel a fejüket, ugyanis a károkozó a hirdetések megjelenítéséhez a OneSignal keretrendszert használja, hogy ilyen módon is meg tudja téveszteni a készülékeken esetlegesen futó biztonsági szoftvereket. 

A Doublehidden nem kizárólag reklámozással tölti az idejét, hanem adatokat is lop. Különös kíváncsiságot mutat például az IMEI-szám, a telepített alkalmazások listája, a képernyőzárolási idő iránt is. Emellett folyamatosan monitorozza a hálózati adatforgalmat. 

A trójai jelenleg perzsa nyelvű változatban terjed egy com.aseee.apptec.treeapp APK-csomag révén.

Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel közepes veszélyességű hibája jogosulatlan rendszerhozzáférést tehet lehetővé.

  2. 1

    A ChaoPZ trójai elsősorban rendszerinformációkat lop, de azért a jelszavak sem kerülik el a figyelmét.

  3. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1