Adatokat zsebel be a perzsa Doublehidden trójai

A Doublehidden trójai igyekszik minél tovább rejtve maradni a készülékeken. Ez azonban már csak azért sem igazán sikerülhet számára, mivel reklámokat jelenít meg.
 
hirdetés
Az Android kompatibilis Doublehidden trójaira leginkább váratlanul felbukkanó reklámok hívhatják fel a figyelmet. Ezek a hirdetések nem teljesen szokványos módon ütik fel a fejüket, ugyanis a károkozó a hirdetések megjelenítéséhez a OneSignal keretrendszert használja, hogy ilyen módon is meg tudja téveszteni a készülékeken esetlegesen futó biztonsági szoftvereket. 

A Doublehidden nem kizárólag reklámozással tölti az idejét, hanem adatokat is lop. Különös kíváncsiságot mutat például az IMEI-szám, a telepített alkalmazások listája, a képernyőzárolási idő iránt is. Emellett folyamatosan monitorozza a hálózati adatforgalmat. 

A trójai jelenleg perzsa nyelvű változatban terjed egy com.aseee.apptec.treeapp APK-csomag révén.

Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1