Adatokat loptak a JD Sports-tól

​A JD Sports elismerte, hogy egy súlyos biztonsági incidens következtében 10 millió vásárlójának adata került illetéktelen kezekbe.
 

Ezúttal a JD Sports kereskedelmi vállalat került a feketekalapos hackerek célkeresztjébe, akik hozzáférést szereztek a cég egyik adatbázisához, amelyből értékes személyes adatokat lovasítottak meg. Az incidens technikai hátteréről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni a vállalat, de közölte, hogy már megkezdte a támadás által érintett ügyfeleinek kiértesítését. 

Az eddigi vizsgálatok szerint a támadók körülbelül 10 millió vásárló adatához fértek hozzá. Olyan személyekéhez, akik a vállalatól 2018 novembere és 2020 októbere között rendeltek. A kiszivárgott adatok köre egyebek mellett az alábbiakra terjed ki: 
 • nevek
 • számlázási címek
 • szállítási címek
 • e-mail címek
 • telefonszámok
 • rendelésekkel kapcsolatos információk. 

A JD Sports hangsúlyozta, hogy bank- és hitelkártya adatokat teljes körűen nem tárol, így a hackerek "csak" a vásárlók által használt kártyák számának utolsó négy karakteréhez fértek hozzá. Ugyanakkor a meglovasított adatbázis alkalmas arra, hogy a felhasználásával az ügyfelek ellen a későbbiekben adathalász támadásokat indítsanak a csalók. Erre egyébként a cég is igyekszik felhívni az érintettek figyelmét. 

A vállalat már értesítette az illetékes hatóságokat a történtekről. 
Vélemények
 
 1. 4

  A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

 2. 3

  Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség