Adatokat lop, hátsó kaput épít a Braces trójai

A Braces trójai egy viszonylag összetett kártékony program, amely adatszivárogtatásra és hátsó kapu kiépítésére egyaránt alkalmas.
 

A Braces.A trójai meglehetősen elővigyázatos módon fertőzi a számítógépeket. Amennyiben virtuális környezet jelenlétét észleli, vagy olyan szoftver fut a PC-n, amely alkalmas lehet az elemzésére, akkor nem hajtja végre a kártékony tevékenységeit. Ellenkező esetben viszont rögtön nekilát a feladatának. Első körben rendszerparamétereket kérdez le, majd továbbít a vezérlőszerverére. A kommunikációját titkosítja, hogy minél nehezebb legyen kiszűrni a hálózati adatforgalomból. Elsősorban a számítógép hardverjellemzőiről és hálózati beállításairól tájékoztatja a terjesztőit.
 
A trójai második lépésben egy hátsó kaput alakít ki, amelyen keresztül fogadja a támadók parancsait. Ezek a következők lehetnek:
- programok futtatása
- szolgáltatások leállítása vagy indítása
- fájlok törlése
- a regisztrációs adatbázis manipulálása.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1