Adatokat lop, hátsó kaput épít a Braces trójai

A Braces trójai egy viszonylag összetett kártékony program, amely adatszivárogtatásra és hátsó kapu kiépítésére egyaránt alkalmas.
 

A Braces.A trójai meglehetősen elővigyázatos módon fertőzi a számítógépeket. Amennyiben virtuális környezet jelenlétét észleli, vagy olyan szoftver fut a PC-n, amely alkalmas lehet az elemzésére, akkor nem hajtja végre a kártékony tevékenységeit. Ellenkező esetben viszont rögtön nekilát a feladatának. Első körben rendszerparamétereket kérdez le, majd továbbít a vezérlőszerverére. A kommunikációját titkosítja, hogy minél nehezebb legyen kiszűrni a hálózati adatforgalomból. Elsősorban a számítógép hardverjellemzőiről és hálózati beállításairól tájékoztatja a terjesztőit.
 
A trójai második lépésben egy hátsó kaput alakít ki, amelyen keresztül fogadja a támadók parancsait. Ezek a következők lehetnek:
- programok futtatása
- szolgáltatások leállítása vagy indítása
- fájlok törlése
- a regisztrációs adatbázis manipulálása.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1