Adatokat lop, hátsó kaput épít a Braces trójai

A Braces trójai egy viszonylag összetett kártékony program, amely adatszivárogtatásra és hátsó kapu kiépítésére egyaránt alkalmas.
 

A Braces.A trójai meglehetősen elővigyázatos módon fertőzi a számítógépeket. Amennyiben virtuális környezet jelenlétét észleli, vagy olyan szoftver fut a PC-n, amely alkalmas lehet az elemzésére, akkor nem hajtja végre a kártékony tevékenységeit. Ellenkező esetben viszont rögtön nekilát a feladatának. Első körben rendszerparamétereket kérdez le, majd továbbít a vezérlőszerverére. A kommunikációját titkosítja, hogy minél nehezebb legyen kiszűrni a hálózati adatforgalomból. Elsősorban a számítógép hardverjellemzőiről és hálózati beállításairól tájékoztatja a terjesztőit.
 
A trójai második lépésben egy hátsó kaput alakít ki, amelyen keresztül fogadja a támadók parancsait. Ezek a következők lehetnek:
- programok futtatása
- szolgáltatások leállítása vagy indítása
- fájlok törlése
- a regisztrációs adatbázis manipulálása.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1