Adatbiztonsági incidens érte az Airbus rendszerét

Az Airbus elismerte, hogy egy adatbiztonsági incidens során illetéktelenek európai dolgozók személyes adataihoz fértek hozzá.
 
hirdetés

Az Airbus több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és a légiközlekedés szigorú követelményeinek megfelelően az információbiztonságra is kiemelt figyelmet fordít. Csakhogy ezúttal egyik védelmi mechanizmus sem volt képes gátat szabni egy olyan incidensnek, amelynek eredményeként adatszivárgás történt.
 
Amikor az Airbus szakemberei felfedezték a támadást, akkor azonnali intézkedéseket hoztak, és megkezdték az incidens kivizsgálását annak érdekében, hogy a további biztonsági lépések megtételéhez elegendő információ álljon rendelkezésre. Mostanra kiderült, hogy a támadók valószínűleg célzottan kerestek adatokat, de eközben más jellegű információkhoz is hozzáférést szerezhettek. Az már biztos, hogy a nemkívánatos esemény Európában dolgozó alkalmazottak személyes adatait sodorta veszélybe. Arról a vállalat azonban még nem nyilatkozott, hogy hány személyt érintettek a történtek.
 
Az Airbus közölte, hogy az adatbiztonsági incidenssel kapcsolatban már megtette a szükséges bejelentéseket az illetékes adatvédelmi hatóságok felé, és a GDPR előírásainak megfelelően tájékoztatta az érintett munkavállalókat.
 
Felkapott légiközlekedés
 
Úgy tűnik, hogy az idei év a légközlekedésben utazó cégek, szervezetek számára is biztonsági kihívásokkal teli lesz. Januárban ugyanis nemcsak az Airbus kapcsán láttak napvilágot rossz hírek, hanem egyebek mellett kiderült, hogy a több mint 140 nemzetközi légitársaság által használt Amadeus rendszerben feltárt súlyos sebezhetőség is rengeteg adatot tett kiszolgáltatottá.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A VirtualBoxhoz fontos hibajavítások váltak letölthetővé.

  2. 3

    A Comodo Antivirus esetében több biztonsági rés vár befoltozásra.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

Windows sérülékenységet kihasználó kártevő a láthatáron

​Az ESET szakemberei nemrégiben fedeztek fel és elemeztek egy új 0-day sebezhetőséget kihasználó programot (exploit), amely kelet-európai célpontok ellen irányult.

hirdetés
Közösség
1