Adatbiztonsági incidens érte az Airbus rendszerét

Az Airbus elismerte, hogy egy adatbiztonsági incidens során illetéktelenek európai dolgozók személyes adataihoz fértek hozzá.
 

Az Airbus több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és a légiközlekedés szigorú követelményeinek megfelelően az információbiztonságra is kiemelt figyelmet fordít. Csakhogy ezúttal egyik védelmi mechanizmus sem volt képes gátat szabni egy olyan incidensnek, amelynek eredményeként adatszivárgás történt.
 
Amikor az Airbus szakemberei felfedezték a támadást, akkor azonnali intézkedéseket hoztak, és megkezdték az incidens kivizsgálását annak érdekében, hogy a további biztonsági lépések megtételéhez elegendő információ álljon rendelkezésre. Mostanra kiderült, hogy a támadók valószínűleg célzottan kerestek adatokat, de eközben más jellegű információkhoz is hozzáférést szerezhettek. Az már biztos, hogy a nemkívánatos esemény Európában dolgozó alkalmazottak személyes adatait sodorta veszélybe. Arról a vállalat azonban még nem nyilatkozott, hogy hány személyt érintettek a történtek.
 
Az Airbus közölte, hogy az adatbiztonsági incidenssel kapcsolatban már megtette a szükséges bejelentéseket az illetékes adatvédelmi hatóságok felé, és a GDPR előírásainak megfelelően tájékoztatta az érintett munkavállalókat.
 
Felkapott légiközlekedés
 
Úgy tűnik, hogy az idei év a légközlekedésben utazó cégek, szervezetek számára is biztonsági kihívásokkal teli lesz. Januárban ugyanis nemcsak az Airbus kapcsán láttak napvilágot rossz hírek, hanem egyebek mellett kiderült, hogy a több mint 140 nemzetközi légitársaság által használt Amadeus rendszerben feltárt súlyos sebezhetőség is rengeteg adatot tett kiszolgáltatottá.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1