Adatbázisszervereket ostromol a Trigona zsarolóvírus

​A Trigona zsarolóvírus az utóbbi időben a Microsoft SQL Servert futtató kiszolgálókat vette célba, sajnos nem is sikertelenül.
 

A Trigona zsarolóvírus nem ismeretlen a biztonsági szakemberek előtt, hiszen már tavaly is megmutatta, hogy számolni kell a jelenlétével. Egyebek mellett azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy fájlok titkosítása mellett adatokat szivárogtatott, majd a terjesztői kizárólag Moneroban fogadták el a váltságdíjat.
 
A zsaroló program az utóbbi néhány hétben egy új terjedési technikát kezdett alkalmazni, ami miatt különösen veszélyessé vált a Microsoft SQL Server alapú kiszolgálókra nézve, különösen abban az esetben, ha ezek a szerverek az internet felől mindenféle védelmi intézkedés nélkül elérhetők. Ekkor ugyanis a támadók elkezdenek brute force és szótár alapú támadásokat indítani, és így próbálnak hozzáférést szerezni a kiszemelt kiszolgálókhoz.

 
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség