A WiFi biztonságát növeli a Microsoft

​A Microsoft mobilbiztonsági alkalmazása egy újabb funkcióval gyarapodik. Ezúttal a WiFi-biztonság kerül középpontba.
 

A Microsoft Defender for Endpoint (MDE) idén már több alkalommal frissült, és hozott új funkciókat. Ezek közé tartozott az MDE februárban elérhetővé vált kiadása, amely az iOS alapú készülékek védelembe történő bevonását könnyítette meg, de ennél is jelentősebb változásokat villantott a márciusi verzió, amely mind Android, mind iOS alatt egy fenyegetettség és sebezhetőség menedzsment szolgáltatással bővítette a védelmi lehetőségeket.
 
A Microsoftnál nem álltak le az MDE-fejlesztései, hiszen egy újabb védelmi funkcióról adott hírt a vállalat, igaz ez egyelőre még csak előnézeti (próba) verzióban érhető el.
 
Az új, Mobile Network Protection technológia célja, hogy a WiFi-hálózatok kapcsán felmerülő egyes fenyegetettségek kockázatait csökkentse. Jelenleg a vállalati hálózathoz nem engedélyezett módon kapcsolódó (rogue) hozzáférési pontok kiszűrésére alkalmas. Amennyiben nem engedélyezett, idegen AP-t észlel, akkor riasztást küld az üzemeltetőknek, és figyelmezteti a felhasználót a kockázatokra. Emellett akkor is riaszt, ha nyilvános, nem biztonságos WiFi hálózathoz próbál kapcsolódni a készülék.
 
A Mobile Network Protection alapértelmezetten engedélyezett lesz a Defender for Endpoint által védett eszközökön, de természetesen az IT-üzemeltetők a központi menedzsment felületen keresztül bármikor kikapcsolhatják.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség