A WiFi biztonságát növeli a Microsoft

​A Microsoft mobilbiztonsági alkalmazása egy újabb funkcióval gyarapodik. Ezúttal a WiFi-biztonság kerül középpontba.
 

A Microsoft Defender for Endpoint (MDE) idén már több alkalommal frissült, és hozott új funkciókat. Ezek közé tartozott az MDE februárban elérhetővé vált kiadása, amely az iOS alapú készülékek védelembe történő bevonását könnyítette meg, de ennél is jelentősebb változásokat villantott a márciusi verzió, amely mind Android, mind iOS alatt egy fenyegetettség és sebezhetőség menedzsment szolgáltatással bővítette a védelmi lehetőségeket.
 
A Microsoftnál nem álltak le az MDE-fejlesztései, hiszen egy újabb védelmi funkcióról adott hírt a vállalat, igaz ez egyelőre még csak előnézeti (próba) verzióban érhető el.
 
Az új, Mobile Network Protection technológia célja, hogy a WiFi-hálózatok kapcsán felmerülő egyes fenyegetettségek kockázatait csökkentse. Jelenleg a vállalati hálózathoz nem engedélyezett módon kapcsolódó (rogue) hozzáférési pontok kiszűrésére alkalmas. Amennyiben nem engedélyezett, idegen AP-t észlel, akkor riasztást küld az üzemeltetőknek, és figyelmezteti a felhasználót a kockázatokra. Emellett akkor is riaszt, ha nyilvános, nem biztonságos WiFi hálózathoz próbál kapcsolódni a készülék.
 
A Mobile Network Protection alapértelmezetten engedélyezett lesz a Defender for Endpoint által védett eszközökön, de természetesen az IT-üzemeltetők a központi menedzsment felületen keresztül bármikor kikapcsolhatják.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség