A routereken növeli a biztonságot az Avira

Az Avira útjára bocsátotta azt a technológiáját, amely a routerek és az IoT eszközök biztonságát hivatott fokozni.
 
hirdetés
Az Avira a SafeThings technológiájával egyszere igyekszik kedvébe járni az internetszolgáltatóknak, a router gyártóknak és nem utolsó sorban a felhasználóknak. Ennek megfelelően három oldalról közelíti a megoldásának piaci pozícionálását. A cég a szolgáltatók számára azt ígéri, hogy a SafeThings révén az eddigieknél nagyobb fokú kontrollt biztosíthatnak a hálózataikban. A beépített védelmi mechanizmusok segítségével gyorsabban ismerhetik fel a DDoS támadásokban szerephez jutó végpontokat, és azokat izolálhatják.
 
A router gyártók a SafeThings integrálásával új védelmi képességekkel ruházhatják fel a hálózati eszközeiket. Ez esetben is az átláthatóság kerül középpontba, ugyanis a technológia képes az otthoni hálózatok feltérképezésére, és a netes eszközök felderítésére legyen szó okostévéről, laptopról, tabletről vagy akár bébimonitorról. Végső soron pedig ennek a felhasználók vehetik hasznát.
 
Az Avira SafeThings alapvetően két összetevőből épül fel. Egyrészt a Sentinel nevű komponens gondoskodik arról, hogy a hálózathoz csatlakozó eszközök felderíthetők legyenek, és az adatforgalom monitorozhatóvá válhasson. Az Avira e tekintetben hangsúlyozta, hogy csak csomagok fejadatait, illetve meta adatait elemzi, vagyis mélyszintű csomagelemzést nem végez. A Sentinel másik feladata, hogy biztosítsa az előzőleg beállított biztonsági házirendek érvényre jutását.
 
A másik összetevő pedig a Protection Cloud, ami az adatok elemzését végzi gépi tanulásra alkalmas eljárásokkal. A módszer lényege, hogy minden eszközről készül egy alap profil, és ha ettől eltérő viselkedést észlel az Avira szolgáltatása, akkor riaszt vagy közbeavatkozik.
 
Az Avira szerint az új technológia nincs észrevehető hatással a routerek teljesítményére és sebességére.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1