A Python erejével fertőz a Pymet trójai

A Pymet trójai egyszerűsége ellenére meglehetősen magabiztosan képes eltulajdonítani a fertőzött számítógépeken található jelszavakat.
 

A Pymet trójai Python nyelven íródott, és nem különösebben bonyolult felépítésű. Alapvetően két feladatra élezték ki a vírusírók. Egyrészt jelszólopásra alkalmas, aminek során a felhasználó által a számítógépre lementett jelszavakat gyűjti össze, és tölti fel egy távoli kiszolgálóra. Másrészt pedig képes arra, hogy a vezérlőszerverén keresztül különféle nemkívánatos állományokat töltsön le a rendszerre. Ezáltal hozzájárulhat vírusterjesztéshez, illetve közvetve további károk előidézéséhez.
 
A trójai egy exe kiterjesztésű fájl formájában terjed, amit a készítői a py2exe segítségével hoztak létre. Arról azonban szerencsére nem gondoskodtak, hogy a szerzeményük a számítógép újraindítását követően is életképes maradjon. A trójai nem végez olyan módosításokat (például a regisztrációs adatbázisban), ami alapján a Windows indításakor automatikusan betöltődhetne.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1