A Linuxot vette célba a FontOnLake trójai

​A FontOnLake trójai a Linux alapú rendszereket támadja. Igencsak nehéz észrevenni a szerzemény nemkívánatos ténykedését.
 

Egy kiberbűnözői csoport úgy döntött, hogy a Linuxot futtató kiszolgálók, számítógépek felé veszi az irányt, amelyekről adatokat igyekszik kiszivárogtatni. Ehhez egy kártékony programot fejlesztett, amelyet célzott módon kezdett terjeszteni. Eddig szerencsére nem okozott a szerzemény nagyszámú fertőzést, de sajnos az is lehet, hogy sok rendszeren úgy van jelen, hogy azt az üzemeltetők, rendszergazdák még nem vették észre. 

A FontOnLake nevű károkozó ugyanis nagyon jól képes rejtőzködni, amit mi sem bizonyít jóbban, mint hogy a biztonsági cégek csak az elmúlt napokban kezdtek felfigyelni a jelenlétére, miközben kiderült, hogy a VirusTotalra az egyik FontOnLake mintát már tavaly májusban feltöltötték ismeretlenek. Vagyis egy majd másfél éves trójai programról van szó, amely ez idáig rejtve tudott maradni. 

 
 
  1. 3

    Az Adobe Commerce és a Magento Open Source is biztonsági hibajavítással bővült.

  2. 3

    A VMware egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé a vRealize megoldásaihoz.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
​Agresszív zsarolóvírus-taktikákról számolt be az ESET

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

hirdetés
Közösség