A felhőkbe emelte a homokozót a Kaspersky

​A Kaspersky Lab elindította új szolgáltatását, a Cloud Sandboxot, amely lehetővé teszi a gyanús fájlok erre a célra kialakított környezetben történő elemzését.
 

Ahhoz, hogy eredményesen lehessen észlelni a mai kibercsapdákat és fenyegetettségeket, az IT csapatoknak korszerű detektáló eljárásokat kell használniuk. Köztük például sandbox technológiát.
 
A Kaspersky Cloud Sandbox használatával a Kaspersky Threat Intelligence Portalon keresztül immár olyan detektáló módszerek állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a biztonsági csapatok és a műveleti központok szakemberei számára, hogy betekintést kapjanak a rosszindulatú programok viselkedésébe.
 
Egy kifinomult kártékony program nem fog egy "tiszta" virtuális gépen futni. Annak érdekében, hogy mégis rávehető legyen, hogy ilyen környezetben is produkálja a káros viselkedését a Kaspersky Cloud Sandbox szimulálja az átlagos felhasználói aktivitásokat, például kattintásokat, dokumentumokon belüli görgetést, speciális rutinfolyamatokat stb. Így az ártalmas program kisebb eséllyel fog gyanút, hogy éppen a viselkedésének elemzése zajlik.
 
Miközben az új szolgáltatás minden műveletet naplóz, aközben képes érzékelni a rosszindulatú tevékenységek széles spektrumát. Figyeli a DLL-ekkel elvégzett feladatokat, a regisztrációs adatbázis módosításait, a HTTP- és DNS-kéréseket, a fájlok létrehozását, törlését vagy módosítását stb. Végül pedig egy teljes körű jelentés készül a vizsgált alkalmazásról. Az ilyen módon átadott információk között nemcsak a helyi rendszerre vonatkozó adatok és naplók jelennek meg, hanem egyebek mellett a fertőzés során esetlegesen szerephez jutó IP-címek és domain nevek is. Ezek felhasználásával a védelem fókusza pontosabban lesz beállítható egy-egy károkozóval szemben.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1