43 millió munkanélküli adatát lopták el

​Az egyik francia kormányzati intézmény az ország eddigi legnagyobb adatvédelmi incidenséről számolt be, amely 43 millió személyt érint.
 

A France Travail kormányhivatalnak egyebek mellett az a feladata, hogy kezelje a francia munkanélküliek nyilvántartását, segítséget nyújtson az álláskeresőknek, illetve részt vegyen a munkanélküli segélyek folyósításában. A hivatal ennél fogva rengeteg személyes adatot tárol, amelyeket egy kibertámadás súlyos kockázatnak tett ki.
 
A hivatal közleménye szerint az incidens idén február 6. és március 5. között következett be. Az elkövetők 43 millió állampolgár adatához fértek hozzá. Ezzel elmondható, hogy az ország eddigi legtöbb személyt érintő kibertámadásáról van szó.
 
A francia adatvédelmi hatóság és a párizsi ügyészség bevonásával zajló vizsgálatok eddig arra derítettek fényt, hogy a támadás következtében egyebek mellett olyan adatok kerültek illetéktelen kezekbe, mint például nevek, születési dátumok és helyek, e-mail címek, lakcímek, telefonszámok, valamint különféle azonosítók. Az elkövetők banki és hitelesítő adatokhoz nem fértek hozzá.
 
A France Travail már megkezdte az érintett személyek kiértesítését. Ezzel párhuzamos felhívta a figyelmet arra, hogy az érintettek körében megnőtt az adathalász támadások kockázata, ezért a levelekben, SMS-ekben vagy telefonon érkező megkeresések esetén különösen óvatosan célszerű eljárniuk azoknak, akiknek az adatai a feketekalapos hackerekhez kerültek.
 
A France Travailnek nem ez volt az első jelentős adatvédelmi incidense. Tavaly augusztusban a Clop kiberbanda a MOVEit Transfer szoftver sebezhetőségének kihasználásával jutott be az intézmény hálózatába, ahonnan körülbelül 10 millió állampolgár adatát lovasította meg.
 
 1. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 2. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 3. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 4. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 5. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 6. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 7. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 8. 4

  A PuTTY-hoz egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 9. 4

  A XenServer és a Citrix Hypervisor is biztonsági frissítéseket kapott.

 10. 3

  A GitLab újabb biztonsági javításokat adott ki.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség