WhatsApp: nincs több leskelődés

​A WhatsApp egy újabb, adatvédelmi szempontból érdekes funkcióval bővült.
 

Ahogy az összes elterjedt azonnali üzenetküldő szolgáltatás, illetve alkalmazás, úgy a WhatsApp is egyre több biztonsági és adatvédelmi funkcióval gyarapodik. Ennek oka részben a mind szigorúbb jogi követelményekben keresendő, de még inkább abban, hogy sok felhasználó egyre inkább olyan platformot keres magának, amelyen úgy kommunikálhat, hogy abba avatatlan szemek nem tekinthetnek bele. A WhatsApp fejlesztői most nekik kedveskedtek egy újabb lehetőséggel.
 
A Chat Lock névre keresztelt újdonság lényege, hogy a felhasználó ismerősönként vagy csoportonként zárolhat a készüléken üzenetváltásokat. Ehhez jelszót vagy biometrikus azonosítást (például ujjlenyomat alapú hitelesítést) is használhat. Amennyiben egy ismerősének üzenetfolyamát "zárolja", akkor onnantól kezdve a vele folytatott kommunikáció csak akkor tekinthető meg és kereshető vissza, ha előzőleg érvényes hitelesítés történik.
 
A Chat Lock révén védett ismerősök vagy csoportok esetén az új üzenetekről érkező értesítések is szűkszavúbbá válnak, hogy azok se szolgáljanak védett információkkal a hitelesítésig.
 
A fejlesztők szerint az új funkció elsősorban azok számára lehet hasznos, akik a telefonjukat (például családon belül) egymás között megosztják, egymásnak időnként átadják.
 
A Chat Lock a WhatsApp következő frissítésével együtt fog megérkezni a készülékekre.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség