Weben keresztül kapja az utasításokat a Priwidd trójai

A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.
 

A Priwidd trójai meglehetősen átlagosnak mondható funkcionalitást tudhat magáénak. A legfontosabb feladata, hogy lehetőséget adjon a támadók számára jogosulatlan távoli műveletvégrehajtásra. Vagyis egy hátsó kaput kell kiépítenie. Mindezt olyan módon teszi meg, hogy hálózati szinten nehéz legyen a detektálása: egy webszerverről egy .js kiterjesztésű (látszólag JavaScript kódot) tölt le.
 
A kártékony program egyebek mellett a következő feladatok elvégzésére utasítható:
- folyamatok indítása, leállítása
- fájlok le- és feltöltése
- folyamatok, fájlok és regisztrációs adatbázisban lévő bejegyzések listázása
- hálózati és rendszerparaméterek lekérdezése
- tartományokkal kapcsolatos adatok összegyűjtése.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Notepad++ fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A Trend Micro biztonsági frissítést adott ki a Deep Security Manager, valamint a Vulnerability Protection megoldásaihoz.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Gartner: az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelemben

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben.

Postai csomagok segítségével támadhatnak a hackerek

Az IBM szakértői egy olyan olcsó és kis méretű eszközt állítottak össze, amely a vállalat vagy házunk környékén kémkedhet adatokra.

hirdetés
Közösség
1