VPN-szolgáltatással rukkolt elő a Google

​A Google bejelentette, hogy a One előfizetői számára VPN-szolgáltatást indít. Igaz egyelőre csak az USA-ban, és ott is csak korlátozásokkal.
 

A Google is elkezdte fejleszteni azon technológiát, amelyek révén a népes ügyfélbázisa számára VPN-szolgáltatásokat nyújthat. Ezt a lépést nem igazán kapkodta el, sőt a bevezetést is nagyon óvatosan végzi. Először csak az Egyesült Államokban válik elérhetővé a Google One-hoz kialakított VPN-megoldás, és egyelőre kizárólag Android operációs rendszerre épülő készülékekről lesz igénybe vehető. Természetesen a vállalat már jelezte, hogy a jövőben mind az operációs rendszerek körét, mind a földrajzi határokat kiszélesíti. Így vélhetőleg nemsokára érkezik majd Windows, macOS és iOS kompatibilis kliens is. Azt azonban nem lehet tudni, hogy más országokba mikor juthat el a cég új VPN-megoldása.
 
A biztonságos hálózati kapcsolatot ígérő szolgáltatás egyszerűen használható a Google One app segítségével. Amennyiben a csatlakozást elvégzi a felhasználó, akkor onnantól kezdve minden hálózaton továbbított adatát titkosítás védi.
 
A Google igyekezett elébe menni azoknak az aggodalmaknak, amelyek az adatkezeléssel kapcsolatosak. Jelezte, hogy a VPN-szolgáltatás esetében nem naplóz személyes adatokat, IP-címeket, kapcsolódási időpontokat és a felhasznált sávszélességet sem. Emellett nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Annak érdekében, hogy mindezt alátámassza, külső auditokat végeztet a teljes VPN-rendszerén. Emellett a VPN-kliens összetevőinek forráskódját mindenki számára elérhetővé tette.
 
Az új VPN-szolgáltatáshoz legalább 2 TB-os Google One előfizetésre van szükség.
Vélemények
 
  1. 3

    A Jupyter Notebook egy közepes veszélyességű hibát tartalmaz.

  2. 4

    A Drupal két veszélyes sebezhetőségtől vált meg.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Nem csitulnak az e-mailes támadások

A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.

Valamelyest csökkent a koronavírushoz köthető kibertámadások száma, de a Távoli Asztali Protokoll kapcsolatai továbbra is sebezhetők

A zsarolóvírusok történetében először vizsgáltak egy támadást emberölésként, miután meghalt egy megtámadott kórház betege

hirdetés
Közösség