Vírust terjeszt és adatokat lop a Keapot trójai

A Keapot trójai önmagán kívül további kártékony programokkal képes megfertőzni a számítógépeket.
 

A Keapot trójai több funkcióval rendelkezik, amelyek mindegyike kockáztatja a számítógépek, illetve az azokon tárolt adatok biztonságát. Egyrészt képes további károkozókat feljuttatni a rendszerekre. Másrészt pedig adatlopásból is elég erőteljesen kiveszi a részét, amihez többféle módszert is bevet.
 
A trójai először alapvető paramétereket kérdez le a számítógép, illetve az operációs rendszer kapcsán. Ezt követően pedig felhasználói fiókok iránt kezd túlzott érdeklődést mutatni, majd képernyőképek lementésébe kezd. Ezzel azonban még nem ér véget az adatgyűjtés, ugyanis feltérképezi a PC-n lévő alkalmazásokat is. A webböngészők, az azonnali üzenetküldők és az FTP-kliensek által eltárolt felhasználói adatokat, illetve felhasználóneveket, jelszavakat, valamint a bank- és hitelkártyaszámokat kimenti, majd eljuttatja azokat a terjesztőihez.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1