Vírusokat terjeszt a Rozena trójai

​A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.
 

A Rozena.XM trójai célja, hogy további kártékony programok terjesztésében vegyen részt. Ennek megfelelően egy olyan komponens került bele, amely alkalmas fájlok, illetve programok letöltésére, és azok szükség szerinti telepítésére is.
 
A károkozó fontos jellemzője, hogy nem rendelkezik olyan összetevővel, amely a saját kódjának terjesztésére lenne alkalmas. Ehelyett a trójai különféle szoftverek mögé rejtőzik el, de az is előfordulhat, hogy egy másik számítógépes vírus juttatja fel a számítógépekre. Biztonsági kutatók több esetben azt vették észre, hogy a Rozena a széles körben használt TightVNC alkalmazást használja fel arra, hogy leplezze a jelenlétét.
 
A trójai jelenlegi variánsa távolról nem vezérelhető. Ezért az általa letöltendő programok URL-jeit beégetetten tartalmazza a kódja.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Mozilla Thunderbird két fontos biztonsági frissítést kapott.

  2. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség