Vigyázni kell a zenék letöltésével, mert sok a vírus

​Biztonsági szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több számítógépes vírus és kártékony program terjed zenefájloknak álcázva.
 

Miután a nagyszabású zenei események elmaradnak, vagy későbbi időpontra halasztották őket, néhány híres előadó az online térbe költözött, és streaming szolgáltatásokon keresztül szórakoztatja a közönségét. A felhasználóknak azonban óvatosnak kell lenniük, ha le akarják tölteni a kedvelt zenéket.
 
Az online térben töltött egyre több idő az adatátviteli sebességre is hatással van, ezért rosszabb lehet például a streamelés minősége, pufferelés vagy hosszabb betöltési idő tapasztalható. Ezt többen úgy próbálják áthidalni, hogy letöltik a kedvenc zenéiket, és offline módban hallgatják meg azokat, főleg, ha a streamelés élvezhetetlen. Azonban a Kaspersky biztonsági kutatói szerint nagyon kellemetlen meglepetésekkel szembesülhetünk, ha nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy milyen forrásból származnak a zenék.
 
A biztonsági cég szakértői elemezték a DJ Mag által összeállított Top 100 DJ listát, és megállapították, hogy óvatosan kell hozzáállni a zenék internetről való letöltéséhez. A kutatás szerint David Guetta, Alan Walker, Dj Snake, Calvin Harris és Martin Garrix nevét használják a legtöbbször a kiberbűnözők a rosszindulatú fájlok terjesztéséhez az elektronikus zene rajongóinak érdeklődését kihasználva. A kiszűrt, rosszindulatú állományok többféle fenyegetést tartalmaztak, többek között reklámszoftvereket és trójai programokat is.
 
"Az emberek most több időt töltenek otthon, és ennek következtében több tartalmat fogyasztanak. Bár a streaming vagy az online szolgáltatások hallgatása nem ártalmas, azért óvatosnak kell lenniük, ha le akarják tölteni a kedvenc számaikat a készülékeikre. Amint az a kutatásunkból kiderült, a rosszindulatú programokat gyakran rejtik ilyen fájlok mögé, ezért az embereknek további intézkedéseket kell tenniük, hogy megvédjék magukat a lehetséges fenyegetésektől" - nyilatkozta Anton Ivanov, a Kaspersky elemzője. A biztonsági intézkedések közé tartozik a védelmi szoftverek használata és azok naprakészen tartása. Mindezek mellett természetesen az óvatosság és a megfontoltság is roppant sokat segíthet a kockázatok csökkentésében.
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán két sebezhetőségre derült fény.

  2. 4

    Az Autodesk Maya egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A Maze.A zsarolóprogram fájlok titkosítása mellett adatokat is kiszivárogtat a fertőzött számítógépekről.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1