Videós affér a Google-nél

​A Google elismerte, hogy tavaly novemberben egy biztonsági hiba miatt privát videók kerülhettek illetéktelen személyekhez.
 

A Google Takeout szolgáltatás segítségével a felhasználók lementhetik a Google szerverein tárolt és kezelt adataikat. Egyebek mellett a leveleiket, fényképeiket, videóikat és egyéb fájljaikat is. 2019. november 21-25. között azonban a Takeout és a Google Photos esetenként hibásan működött, ami veszélyeztette a felhasználók privát videós tartalmait.
 
A Google szerint az említett időszakban egy sebezhetőség miatt előfordulhatott, hogy a Takeout mentésekbe olyan videók is belekerültek, amelyek nem a mentést kezdeményező felhasználó fiókjához tartoztak. A jelentés szerint a Google Photos felhasználók 0,01 százalékát érintették a történtek. Az egyes Takeout mentésekbe egy vagy több olyan videó is belekerülhetett, amelyeknek semmi keresnivalójuk nem lett volna ott.
 
A Google szóvivője hangsúlyozta, hogy a videókon kívül más fájlok, adatok nem voltak érintettek. Egyben elnézést kért a történtek miatt, és jelezte, hogy megtették azokat az intézkedéseket, amik révén a jövőben a hasonló esetek elkerülhetővé válnak.
 
A Google az érintett felhasználókat már kiértesítette.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google elérhetővé tette az Android júliusi hibajavításait.

  2. 3

    A Mozilla egy közepes veszélyességű biztonsági rést foltozott be a Firefox kapcsán.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség