Videós affér a Google-nél

​A Google elismerte, hogy tavaly novemberben egy biztonsági hiba miatt privát videók kerülhettek illetéktelen személyekhez.
 

A Google Takeout szolgáltatás segítségével a felhasználók lementhetik a Google szerverein tárolt és kezelt adataikat. Egyebek mellett a leveleiket, fényképeiket, videóikat és egyéb fájljaikat is. 2019. november 21-25. között azonban a Takeout és a Google Photos esetenként hibásan működött, ami veszélyeztette a felhasználók privát videós tartalmait.
 
A Google szerint az említett időszakban egy sebezhetőség miatt előfordulhatott, hogy a Takeout mentésekbe olyan videók is belekerültek, amelyek nem a mentést kezdeményező felhasználó fiókjához tartoztak. A jelentés szerint a Google Photos felhasználók 0,01 százalékát érintették a történtek. Az egyes Takeout mentésekbe egy vagy több olyan videó is belekerülhetett, amelyeknek semmi keresnivalójuk nem lett volna ott.
 
A Google szóvivője hangsúlyozta, hogy a videókon kívül más fájlok, adatok nem voltak érintettek. Egyben elnézést kért a történtek miatt, és jelezte, hogy megtették azokat az intézkedéseket, amik révén a jövőben a hasonló esetek elkerülhetővé válnak.
 
A Google az érintett felhasználókat már kiértesítette.
Vélemények
 
  1. 4

    A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

  2. 3

    Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1