Veszélyekre figyelmeztet a Microsoft appja

​A Microsoft Authenticator mobil alkalmazás egy hasznos biztonsági funkcióval gyarapodott.
 

A kétfaktoros hitelesítések egyre népszerűbb eszközeivé válnak azok a mobil alkalmazások, amelyek egyszer használatos kódok generálására alkalmasak. Ezen szoftverek közül az egyik a Microsoft Authenticator, amelyet a Microsoft rendszeresen újabb funkciókkal bővít. A legutóbbi frissítéssel egy olyan újdonság érkezett, amelynek révén az app nemcsak a hitelesítések megerősítésében juthat szerephez, hanem a felhasználói fiókok bizonyos szintű felügyeletében is.
 
Az Authenticator mostantól alkalmas arra, hogy a Microsoftnál létrehozott személyes profilok esetében bekövetkező, biztonsági szempontból releváns eseményekre figyelmeztessen. Igy például értesíti a felhasználót, ha megváltozik a profiljának jelszava, vagy a fiókhoz kapcsolt e-mail címe, illetve telefonszáma. Ezáltal a hitelesítő appon keresztül lehet értesülni arról is, ha esetleg illetéktelen személy változtatott bármit a fiók legfontosabb beállításain.

 
Alex Simons, a Microsoft szakértője szerint az új funkció gyorsabb reagálást tesz lehetővé egy esetleges biztonsági incidens során.
 
A Microsoft Authenticator Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készülékekre is telepíthető, és a Microsoft szolgáltatásai mellett egyéb esetekben (például Google, Facebook) is használható kétfaktoros azonosítás során.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1