Veszélyekre figyelmeztet a Microsoft appja

​A Microsoft Authenticator mobil alkalmazás egy hasznos biztonsági funkcióval gyarapodott.
 
hirdetés

A kétfaktoros hitelesítések egyre népszerűbb eszközeivé válnak azok a mobil alkalmazások, amelyek egyszer használatos kódok generálására alkalmasak. Ezen szoftverek közül az egyik a Microsoft Authenticator, amelyet a Microsoft rendszeresen újabb funkciókkal bővít. A legutóbbi frissítéssel egy olyan újdonság érkezett, amelynek révén az app nemcsak a hitelesítések megerősítésében juthat szerephez, hanem a felhasználói fiókok bizonyos szintű felügyeletében is.
 
Az Authenticator mostantól alkalmas arra, hogy a Microsoftnál létrehozott személyes profilok esetében bekövetkező, biztonsági szempontból releváns eseményekre figyelmeztessen. Igy például értesíti a felhasználót, ha megváltozik a profiljának jelszava, vagy a fiókhoz kapcsolt e-mail címe, illetve telefonszáma. Ezáltal a hitelesítő appon keresztül lehet értesülni arról is, ha esetleg illetéktelen személy változtatott bármit a fiók legfontosabb beállításain.

 
Alex Simons, a Microsoft szakértője szerint az új funkció gyorsabb reagálást tesz lehetővé egy esetleges biztonsági incidens során.
 
A Microsoft Authenticator Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készülékekre is telepíthető, és a Microsoft szolgáltatásai mellett egyéb esetekben (például Google, Facebook) is használható kétfaktoros azonosítás során.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1