Veszélyekre figyelmeztet a Microsoft appja

​A Microsoft Authenticator mobil alkalmazás egy hasznos biztonsági funkcióval gyarapodott.
 
hirdetés

A kétfaktoros hitelesítések egyre népszerűbb eszközeivé válnak azok a mobil alkalmazások, amelyek egyszer használatos kódok generálására alkalmasak. Ezen szoftverek közül az egyik a Microsoft Authenticator, amelyet a Microsoft rendszeresen újabb funkciókkal bővít. A legutóbbi frissítéssel egy olyan újdonság érkezett, amelynek révén az app nemcsak a hitelesítések megerősítésében juthat szerephez, hanem a felhasználói fiókok bizonyos szintű felügyeletében is.
 
Az Authenticator mostantól alkalmas arra, hogy a Microsoftnál létrehozott személyes profilok esetében bekövetkező, biztonsági szempontból releváns eseményekre figyelmeztessen. Igy például értesíti a felhasználót, ha megváltozik a profiljának jelszava, vagy a fiókhoz kapcsolt e-mail címe, illetve telefonszáma. Ezáltal a hitelesítő appon keresztül lehet értesülni arról is, ha esetleg illetéktelen személy változtatott bármit a fiók legfontosabb beállításain.

 
Alex Simons, a Microsoft szakértője szerint az új funkció gyorsabb reagálást tesz lehetővé egy esetleges biztonsági incidens során.
 
A Microsoft Authenticator Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készülékekre is telepíthető, és a Microsoft szolgáltatásai mellett egyéb esetekben (például Google, Facebook) is használható kétfaktoros azonosítás során.
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1