Veszélyekre figyelmeztet a Microsoft appja

​A Microsoft Authenticator mobil alkalmazás egy hasznos biztonsági funkcióval gyarapodott.
 

A kétfaktoros hitelesítések egyre népszerűbb eszközeivé válnak azok a mobil alkalmazások, amelyek egyszer használatos kódok generálására alkalmasak. Ezen szoftverek közül az egyik a Microsoft Authenticator, amelyet a Microsoft rendszeresen újabb funkciókkal bővít. A legutóbbi frissítéssel egy olyan újdonság érkezett, amelynek révén az app nemcsak a hitelesítések megerősítésében juthat szerephez, hanem a felhasználói fiókok bizonyos szintű felügyeletében is.
 
Az Authenticator mostantól alkalmas arra, hogy a Microsoftnál létrehozott személyes profilok esetében bekövetkező, biztonsági szempontból releváns eseményekre figyelmeztessen. Igy például értesíti a felhasználót, ha megváltozik a profiljának jelszava, vagy a fiókhoz kapcsolt e-mail címe, illetve telefonszáma. Ezáltal a hitelesítő appon keresztül lehet értesülni arról is, ha esetleg illetéktelen személy változtatott bármit a fiók legfontosabb beállításain.

 
Alex Simons, a Microsoft szakértője szerint az új funkció gyorsabb reagálást tesz lehetővé egy esetleges biztonsági incidens során.
 
A Microsoft Authenticator Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készülékekre is telepíthető, és a Microsoft szolgáltatásai mellett egyéb esetekben (például Google, Facebook) is használható kétfaktoros azonosítás során.
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1