Veszélyekre figyelmeztet a Microsoft appja

​A Microsoft Authenticator mobil alkalmazás egy hasznos biztonsági funkcióval gyarapodott.
 

A kétfaktoros hitelesítések egyre népszerűbb eszközeivé válnak azok a mobil alkalmazások, amelyek egyszer használatos kódok generálására alkalmasak. Ezen szoftverek közül az egyik a Microsoft Authenticator, amelyet a Microsoft rendszeresen újabb funkciókkal bővít. A legutóbbi frissítéssel egy olyan újdonság érkezett, amelynek révén az app nemcsak a hitelesítések megerősítésében juthat szerephez, hanem a felhasználói fiókok bizonyos szintű felügyeletében is.
 
Az Authenticator mostantól alkalmas arra, hogy a Microsoftnál létrehozott személyes profilok esetében bekövetkező, biztonsági szempontból releváns eseményekre figyelmeztessen. Igy például értesíti a felhasználót, ha megváltozik a profiljának jelszava, vagy a fiókhoz kapcsolt e-mail címe, illetve telefonszáma. Ezáltal a hitelesítő appon keresztül lehet értesülni arról is, ha esetleg illetéktelen személy változtatott bármit a fiók legfontosabb beállításain.

 
Alex Simons, a Microsoft szakértője szerint az új funkció gyorsabb reagálást tesz lehetővé egy esetleges biztonsági incidens során.
 
A Microsoft Authenticator Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készülékekre is telepíthető, és a Microsoft szolgáltatásai mellett egyéb esetekben (például Google, Facebook) is használható kétfaktoros azonosítás során.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1