Újabb védelmet kapnak a Samsung okostelefonjai

​A Samsung egy újabb biztonsági funkcióval vértezi fel az okostelefonjait.
 

A Samsung bejelentette, hogy a One UI frissítésével megkezdte az Auto Blocker névre keresztelt védelmi megoldásának terjesztését. A vállalat reményei szerint ezzel a funkcióval tovább lehet csökkenteni az Android kompatibilis kártékony appok által jelentett kockázatokat.
 
Az Auto Blocker több módon is igyekszik fellépni a nemkívánatos alkalmazástelepítések, illetve alkalmazásműveletek ellen. Képes blokkolni azon APK-letöltéseket, illetve telepítéseket, amelyek nem a Galaxy Store vagy a Google Play áruházból származnak. Emellett (egyelőre csak egyes régiókban) a McAfee által biztosított védelmi technológia integrálásával azonosítja az ártalmas appokat.
 
Az Auto Blocker egy további funkciója, hogy meg tudja akadályozni az USB-porton keresztül történő alkalmazástelepítéseket. A Samsung ezt azért tartja fontosnak, mert így a nyilvános helyeken történő telefontöltések esetén meggátolhatóvá válhatnak a problémás telepítések.
 
Az Auto Blocker jelenleg alapértelmezett módon nem engedélyezett: a biztonsági beállításokban lehet bekapcsolni azokon a készülékeken, amelyek megkapják az új funkciót. Erre először a Galaxy S23, S23+ és S23 Ultra esetében kerül sor, de várhatóan az alábbi okostelefonokra és táblagépekre is megérkezik majd az újdonság:
 • Galaxy S21 és az újabb készülékek
 • Galaxy Z Flip 3 és Z Fold 3 és az újabb készülékek
 • Galaxy A04s, A13, A23, A33, A52, A72 és az újabb készülékek
 • Galaxy M23, M33, M53 és az újabb készülékek
 • Galaxy F14, F23, F54
 • Galaxy Xcover 6 Pro
 • Galaxy Tab S8 és újabb tabletek
 
A fentiek mellett a Samsung jelezte, hogy a Message Guard mostantól már nemcsak a Google és a Samsung üzenetküldőivel kompatibilis, hanem a Messenger, a Telegram, a KakaoTalk és a WhatsApp esetében is bevethető.
Vélemények
 
 1. 3

  A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

 2. 3

  Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség