Újabb NATO-tanúsítványt szerzett a Kingston

​A Kingston bejelentette, hogy az IronKey D300 nevű titkosított, USB-s adattárolói megkapták a NATO tanúsítványát.
 

Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába. Így a korábban már tanúsított pendrive-ok - például a D100 és a D200 - mellett most már az IronKey D300 sorozat meghajtói is rendelkeznek a NATO tanúsítványával (NATO Restricted Level Certification).
 
Az INFOSEC irányelv mentén létrehozott NATO-katalógus biztosítja, hogy a tagországok kormányai kizárólag NATO-tagállamokban fejlesztett, titkosított termékeket teszteljenek és hagyjanak jóvá a szervezet biztonsági szabályzata által meghatározott célokra.
 
Az IronKey USB-s adattárolók FIPS 140-2 Level 3-tanúsítással rendelkeznek. Ez egy sor követelményt határoz meg a kriptográfiai modulok számára. A Level 3-tanúsítás szigorú, bizonyíthatóan manipulációbiztos fizikai védelmet ír elő. A szóban forgó IronKey USB-s eszközök cink házzal rendelkeznek, a rajtuk lévő adatokat pedig 256 bites, AES-XTS hardveralapú titkosítással védik. A még hatásosabb védelem érdekében a belső kriptográfiai modul epoxi ragasztóval van hozzárögzítve a meghajtók burkolatához. Ezenfelül az adathordozók komplex jelszóval akadályozzák meg az illetéktelen hozzáférést, és digitálisan aláírt firmware-rel dolgoznak, amely védelmet biztosít a BadUSB-támadásokkal szemben.
 
Az IronKey D300S verzió minden modellje egyedi sorozatszámmal és vonalkóddal rendelkezik. Utóbbi beolvasásával a biztonsági adminisztrátorok nyomon követhetik az eszközöket, és felügyelhetik azokat. Továbbá e pendrive-oknak virtuális billentyűzete van, amelyen egérkattintással adható meg a jelszó, ami a billentyűleütéseket naplózó kémprogramok ellen is védelmet nyújt.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  2. 4

    A Mozilla Firefox legújabb verziója biztonsági hibákat is javít.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1