Újabb hibák javítására szólított fel a CISA

​A CISA három újabb sebezhetőséget tett fel arra a listájára, amely a legsürgősebben megszüntetendő biztonsági hibákat tartalmazza.
 

A CISA úgynevezett KEV (Known Exploited Vulnerabilities) katalógusa elsősorban azzal a céllal készül és frissül, hogy az amerikai kormányzati ügynökségek, illetve állami szervek minél hatékonyabban tudják priorizálni azon sebezhetőségeket, amelyeket orvosolniuk kell. Ugyanakkor ez a katalógus nagyon jól használható a vállalati szféra számára is a patch management feladatok támogatásához.
 
A CISA az amerikai kormányzati ügynökségek számára december 7-ig adott határidőt arra, hogy befoltozzák az alábbi, KEV listára újonnan felvett sérülékenységeket:
 • CVE-2023-36584 - Windows - "Mark of the Web" (MotW) biztonsági funkció megkerülhetősége
 • CVE-2023-1671 - Sophos Web Appliance parancsbefecskendezési és kódfuttatási sebezhetőség
 • CVE-2020-2551 - Oracle Fusion Middleware - WebLogic Server kompromittálására módot adó hiba
 
A fenti Windows sérülékenységet a Microsoft októberben javította, míg a Sophos a CVE-2023-1671 sebezhetőség megszüntetéséhez idén áprilisban tette elérhetővé a szükséges patch-eket. Itt érdemes megjegyezni, hogy a biztonsági cég egy további fontos megjegyzést is tett. Eszerint mivel a Sophos Web Appliances támogatási időszaka júliusban lejárt, ezért minden érintett ügyfelnek a Sophos Firewall webvédelmére történő átmigrálást javasolja.
 
A KEV katalógushoz újonnan hozzáadott sérülékenységek közös jellemzője, hogy azokat a kiberbűnözők jelenleg is aktívan használják ki a különféle támadásaik során.
Vélemények
 
 1. 3

  A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

 2. 3

  Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség