Új védelmi képességekkel gyarapodott a Google Workspace

​A Google Workspace új biztonsági lehetőségekkel gyarapodott, amelyek révén komplexebb biztonsági kontrollok alakíthatók ki.
 

A felhő alapú rendszerek üzemeltetői rendszeresen jelentenek be védelmi megoldásokat, amelyek révén mind több biztonsági lehetőséggel ruházzák fel a szolgáltatásaikat. Nem kivétel ez alól a Google, a Microsoft és az Amazon sem. Ezúttal a Google leplezett le néhány újdonságot, amikkel nem titkolt célja, hogy elősegítse a biztonsági kontrollok mélyebb szintű, jól definiált kialakítását.
 
Az első újdonságot a Workspace és a VirusTotal eddigieknél szorosabb integrációja jelenti. Ennek révén az üzemeltetők a Workspace felületéről közvetlenül érhetik el a VirusTotalhoz kapcsoló védelmi jelentéseket. A VirusTotal szolgáltatásaira előfizetők pedig még részletesebb kimutatásokat kapnak, beleértve a fenyegetettségek közötti korrelációkra, a terjedési sebességre, a reputációs, valamint a geolokációs adatokra vonatkozó riportokat is. Emellett egy kattintással elérhetővé válik a VirusTotal Enterprise által biztosított keresési lehetőség.
 
A Workspace másik újdonsága, hogy módot ad a felhasználók Google Drive-ban történő - eddigieknél kifinomultabban elvégezhető - blokkolására. Mindez kiterjed a fájlok megosztásának szigorúbb korlátozására is.
 
A harmadik biztonsági fejlesztés pedig az API-k kezelése kapcsán valósult meg, amelyek szintén új kontrollokkal bástyázhatók körül. Egyebek mellett blokkolhatóvá válik az OAuth 2.0 API elérése, amivel meggátolható, hogy a felhasználók, alkalmazottak a Google Workspace fiókjukkal jelentkezzenek be harmadik felektől származó szolgáltatásokba, alkalmazásokba.
 
A Google Workspace védelmi újdonságai a következő napokban, hetekben folyamatosan válnak majd elérhetővé az előfizetők számára.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség