Új védelmi funkcióval bővült a linuxos Defender for Endpoint

​A Microsoft Defender for Endpoint Linux egy olyan funkcióval bővült, amely elsősorban incidensreagálás során jöhet kapóra.
 

A Microsoft Defender for Endpoint Linux kompatibilis kiadása is folyamatosan fejlődött az elmúlt években. A Microsoft tervei szerint ez a trend nem is fog megváltozni, amit jól alátámaszt, hogy a szoftverhez meg is érkezett az idei első funkciófrissítés. A Linux alatt elsősorban vírusvédelmi és EDR (endpoint detection and response) képességekkel rendelkező alkalmazás ugyanis immár rendelkezik azon izolációs képességgel, amely a Windows-os változat esetében már eddig is bevethető volt.
 
Az izolációt biztosító funkció lényege, hogy az üzemeltetők, biztonságért felelős szakemberek egy esetleges támadás során azonnal leválaszthatják a célkeresztbe állított rendszert a hálózatról, így megszakíthatják a támadó kapcsolatát a kompromittált szerverrel, és elejét vehetik a további problémáknak. Különösen fontos ez olyan támadások esetén, amikor adatszivárogtatás történik, vagy hálózatfelderítésen alapuló károkozás következik be.
 
Egy adott rendszer izolálása könnyen és gyorsan elvégezhető a Microsoft 365 Defender portálon keresztül vagy API-hívással. Ekkor a rendszer minden hálózati adatforgalmat blokkol, kivéve a Defender for Endpoint szolgáltatást, amelyen keresztül a számítógép továbbra is monitorozható és felügyelhető marad az üzemeltetők számára. Amikor pedig elhárul a veszély, akkor egy kattintással (vagy API-hívással) megszüntethető az izoláció.
 
Az izolációt lehetővé tevő funkció a Linux kompatibilis Defender for Endpoint esetében egyelőre előzetes (public preview) állapotban érhető el, és próbálható ki minden eddig is támogatott Linux disztribúció alatt.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség