Új értesítési rendszert vezetett be a Cloudflare

​Átalakította riasztási rendszerét a Cloudflare, így a fizetős ügyfelek előbb értesülhetnek arról, ha a webes erőforrásaik, kiszolgálóik ellen szolgáltatásmegtagadási támadás indult.
 

A Cloudflare bejelentette, hogy megújította, illetve továbbfejlesztette az eddigi riasztási rendszerét annak érdekében, hogy az esetleges szolgáltatásmegtagadási támadásokról minél hamarabb értesülhessenek az ügyfelei. Az újdonságok kizárólag a fizetős szolgáltatások esetében aktiválhatók, vagyis az ingyenes megoldásokat igénybe vevők e lehetőségekkel nem élhetnek.
 
Az új értesítési rendszer alapvetően e-mailes riasztásokat jelent, de a Business és Enterprise csomagok esetében a PagerDuty integráció is biztosított. Riasztások (szolgáltatási szinttől függően) HTTP-alapú támadásokról, illetve az L3/L4 rétegbeli incidensekről kérhetők. (Ez utóbbiak esetében a közeljövőben további fejlesztések várhatók.)
 
A Cloudflare a támadásokról kiküldött értesítőkben jelzi a támadás kezdetének időpontját, a támadási módszert és a DDoS intenzitására vonatkozó adatokat, vagyis azt, hogy az incidens mekkora sávszélességet emészt fel. Amikor a riasztások kiküldése megtörténik, akkor a Cloudflare rendszere már javában elkezdi csökkenteni a DDoS-akció hatásait, és kialakítja a megfelelő védelmet a fennakadások elkerülése, mérséklése érdekében.
 
Az új értesítési szolgáltatás a Cloudflare Dashboardon keresztül konfigurálható.
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség