Ügyfélelégedettségre hajtanak az adathalászok

​Az adathalászok egyre gyakrabban használják ki a vállalatok által üzemeltetett, ügyfélelégedettség mérésre szolgáló felületeket.
 

A netes csalók folyamatosan új, tartalomszűrőket kikerülő módszereket keresnek spamek és adathalász célú e-mailek terjesztésére. Arra törekednek, hogy a levelek szabályosan működő, megbízhatónak ítélt forrásból származzanak, mivel így nagyobb eséllyel jutnak át a védelmi rendszereken, és a felhasználókat is nagyobb valószínűséggel tévesztik meg. Ez a vállalatok számára abból a szempontból is kihívást jelent, hogy ha a nevükben küldenek kártékony e-maileket, akkor az alááshatja a hírnevüket.
 
A csalók módszere sokszor nagyon egyszerű. Manapság szinte minden vállalat szeretne visszajelzést, értékelést kapni, hogy javítsák szolgáltatásuk minőségét, megtartsák ügyfeleiket, és növeljék azok bizalmát. Ennek érdekében a cégek arra kérik a vásárlóikat, hogy hozzanak létre saját fiókot, iratkozzanak fel hírlevelekre vagy töltsenek ki értékeléseket, webes kérdőíveket. A Kaspersky szerint egyre gyakrabban ez az a pont, ahol az adathalászok közbe lépnek, és ártalmas weboldalakra mutató linkeket helyeznek el a megerősítést, illetve visszajelzést kérő e-mailekben.
 
"A legtöbb ilyen módosított levél online kutatásokhoz kapcsolódik, amelyeket személyes adatok gyűjtésére alakítottak ki. A megbízható forrásból érkező levelek könnyedén átjutnak a tartalomszűrőkön, hiszen azok látszólag egy jó hírű vállalattól származnak" – nyilatkozta Maria Vergelis, a Kaspersky biztonsági szakértője.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1