Ügyfélelégedettségre hajtanak az adathalászok

​Az adathalászok egyre gyakrabban használják ki a vállalatok által üzemeltetett, ügyfélelégedettség mérésre szolgáló felületeket.
 

A netes csalók folyamatosan új, tartalomszűrőket kikerülő módszereket keresnek spamek és adathalász célú e-mailek terjesztésére. Arra törekednek, hogy a levelek szabályosan működő, megbízhatónak ítélt forrásból származzanak, mivel így nagyobb eséllyel jutnak át a védelmi rendszereken, és a felhasználókat is nagyobb valószínűséggel tévesztik meg. Ez a vállalatok számára abból a szempontból is kihívást jelent, hogy ha a nevükben küldenek kártékony e-maileket, akkor az alááshatja a hírnevüket.
 
A csalók módszere sokszor nagyon egyszerű. Manapság szinte minden vállalat szeretne visszajelzést, értékelést kapni, hogy javítsák szolgáltatásuk minőségét, megtartsák ügyfeleiket, és növeljék azok bizalmát. Ennek érdekében a cégek arra kérik a vásárlóikat, hogy hozzanak létre saját fiókot, iratkozzanak fel hírlevelekre vagy töltsenek ki értékeléseket, webes kérdőíveket. A Kaspersky szerint egyre gyakrabban ez az a pont, ahol az adathalászok közbe lépnek, és ártalmas weboldalakra mutató linkeket helyeznek el a megerősítést, illetve visszajelzést kérő e-mailekben.
 
"A legtöbb ilyen módosított levél online kutatásokhoz kapcsolódik, amelyeket személyes adatok gyűjtésére alakítottak ki. A megbízható forrásból érkező levelek könnyedén átjutnak a tartalomszűrőkön, hiszen azok látszólag egy jó hírű vállalattól származnak" – nyilatkozta Maria Vergelis, a Kaspersky biztonsági szakértője.
Vélemények
 
  1. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

  2. 4

    A Microsoft egy nulladik napi sérülékenységről számolt be az Internet Explorer kapcsán.

  3. 1

    A Coonrac trójai kizárólag addig van jelen egy fertőzött számítógépen, amíg arról a terjesztői számára fontos adatokat ki nem szivárogtatja.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1