Túlságosan engedékenyek az informatikusok?

​Az informatikusok meglehetősen sokszor tesznek eleget a felhasználók azon kérésének, miszerint inkább maradjon el a számítógépek, eszközök frissítése.
 

A frissítések nemcsak új funkciókat biztosítanak, hanem biztonsági sérülékenységeket is orvosolnak. Mivel a biztonsági frissítések kiadásakor a csalók is tudomást szereznek ezekről a sérülékenységekről, a javítások alkalmazása kulcsfontosságú része a védelemnek. Egyes dolgozók azonban vonakodnak frissíteni a munkához használt eszközeiket, ennek eredményeként pedig sérülékeny számítógépek, laptopok és okostelefonok maradnak a vállalati hálózatokban. Ebből pedig nem kizárólag újabb kockázatok fakadnak, hanem viták is az informatikusok és az alkalmazottak között.
 
A Kaspersky felmérése szerint a munkavállalók 23 százaléka vitatkozott már IT-sekkel a munkához használt készülékeik frissítésének fontosságáról vagy gyakoriságáról. Ráadásul sokszor az informatika veszít a nézeteltérések során. A megkérdezett informatikusok 64 százaléka úgy nyilatkozott, hogy engedett már a felhasználók kéréseinek a biztonsági frissítések terén.
 
A felmérés szerint a munkavállalók esősorban azért igyekeznek kerülni a frissítésekkel járó procedúrát, mert addig egyáltalán nem, vagy csak lassabban tudnak dolgozni. Emellett az alkalmazottak 36 százaléka egyetért abban, hogy a szoftverek új verzióival új funkciókat, felületeket kell megtanulniuk, ami időpocsékolás.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség