Túlságosan engedékenyek az informatikusok?

​Az informatikusok meglehetősen sokszor tesznek eleget a felhasználók azon kérésének, miszerint inkább maradjon el a számítógépek, eszközök frissítése.
 

A frissítések nemcsak új funkciókat biztosítanak, hanem biztonsági sérülékenységeket is orvosolnak. Mivel a biztonsági frissítések kiadásakor a csalók is tudomást szereznek ezekről a sérülékenységekről, a javítások alkalmazása kulcsfontosságú része a védelemnek. Egyes dolgozók azonban vonakodnak frissíteni a munkához használt eszközeiket, ennek eredményeként pedig sérülékeny számítógépek, laptopok és okostelefonok maradnak a vállalati hálózatokban. Ebből pedig nem kizárólag újabb kockázatok fakadnak, hanem viták is az informatikusok és az alkalmazottak között.
 
A Kaspersky felmérése szerint a munkavállalók 23 százaléka vitatkozott már IT-sekkel a munkához használt készülékeik frissítésének fontosságáról vagy gyakoriságáról. Ráadásul sokszor az informatika veszít a nézeteltérések során. A megkérdezett informatikusok 64 százaléka úgy nyilatkozott, hogy engedett már a felhasználók kéréseinek a biztonsági frissítések terén.
 
A felmérés szerint a munkavállalók esősorban azért igyekeznek kerülni a frissítésekkel járó procedúrát, mert addig egyáltalán nem, vagy csak lassabban tudnak dolgozni. Emellett az alkalmazottak 36 százaléka egyetért abban, hogy a szoftverek új verzióival új funkciókat, felületeket kell megtanulniuk, ami időpocsékolás.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple watchOS több biztonsági hibától is megvált az újabb frissítésének köszönhetően.

  2. 3

    Az Apache Tomcathez egy újabb biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
A Log4Shell által leginkább veszélyeztetett országok

Az ESET által közzétett adatokból jól látható, mely országokban hajtották végre a legtöbb Log4j sérülékenységet kihasználó támadási kísérletet.

Középpontba kerül a Zero Trust

A vállalatok 99%-a szerint a Zero Trust bevezetése fontos, ezen belül 75%-uk szerint kritikus vagy nagyon fontos lenne.

hirdetés
Közösség