Tovább erősíti a védelmet a Microsoft Defender

A Microsoft immár a Linux és a macOS operációs rendszerre épülő számítógépek esetében is lehetőséget ad a nem biztonságos konfigurációk detektálására.
 

A Microsoft Defender for Endpoint (korábbi nevén Microsoft Defender Advanced Threat Protection) 2019 májusában vált széles körben elérhetővé macOS alapú rendszerekhez is, majd 2020 júniusában a Linux is felkerült a támogatott operációs rendszerek listájára. Azonban ekkor még korántsem volt teljes körű e platformok esetében a védelmi funkcionalitás. Ezen tavaly októberben javított a Microsoft, amikor a sebezhetőségek feltárását a macOS-re is kiterjesztette, de még így is több olyan lehetőséggel nem lehetett élni, amik a Windows operációs rendszerek esetében már korábban elérhetővé váltak. A napokban egy kicsit ismét jobb lett a helyzet ebből a szempontból.
 
A Microsoft bejelentette, hogy konfigurációk biztonsági ellenőrzését kiterjesztette a macOS és a Linux alapú számítógépekre. Ennek köszönhetően jelenleg 30 különféle ellenőrzés alapján lehet felderíteni a biztonsági szempontból nem megfelelően beállított vállalati IT-eszközöket. Igaz ugyan, hogy az új lehetőség még csak nyilvános előnézeti módban érhető el, de a végleges kiadás megjelenésekor e szolgáltatások integrálódni fognak a Microsoft Secure Score for Devices megoldáshoz. Ezzel pedig egy kezelőfelületen válhatnak láthatóvá a problémás számítógépek, kiszolgálók.
 
Az új funkció révén a konfigurációellenőrzés számos területre terjeszthető ki, így például monitorozhatóvá válhatnak az operációs rendszerek, az alkalmazások, a hálózatok, a felhasználói fiókok és a védelmi kontrollok beállításai is. Amennyiben a Microsoft Defender for Endpoint problémát észlel, akkor azt egyrészt jelzi az üzemeltetőknek, másrészt védelmi intézkedéseket is javasol a kockázatok csökkentése érdekében.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség