Tovább erősíti a védelmet a Microsoft Defender

A Microsoft immár a Linux és a macOS operációs rendszerre épülő számítógépek esetében is lehetőséget ad a nem biztonságos konfigurációk detektálására.
 

A Microsoft Defender for Endpoint (korábbi nevén Microsoft Defender Advanced Threat Protection) 2019 májusában vált széles körben elérhetővé macOS alapú rendszerekhez is, majd 2020 júniusában a Linux is felkerült a támogatott operációs rendszerek listájára. Azonban ekkor még korántsem volt teljes körű e platformok esetében a védelmi funkcionalitás. Ezen tavaly októberben javított a Microsoft, amikor a sebezhetőségek feltárását a macOS-re is kiterjesztette, de még így is több olyan lehetőséggel nem lehetett élni, amik a Windows operációs rendszerek esetében már korábban elérhetővé váltak. A napokban egy kicsit ismét jobb lett a helyzet ebből a szempontból.
 
A Microsoft bejelentette, hogy konfigurációk biztonsági ellenőrzését kiterjesztette a macOS és a Linux alapú számítógépekre. Ennek köszönhetően jelenleg 30 különféle ellenőrzés alapján lehet felderíteni a biztonsági szempontból nem megfelelően beállított vállalati IT-eszközöket. Igaz ugyan, hogy az új lehetőség még csak nyilvános előnézeti módban érhető el, de a végleges kiadás megjelenésekor e szolgáltatások integrálódni fognak a Microsoft Secure Score for Devices megoldáshoz. Ezzel pedig egy kezelőfelületen válhatnak láthatóvá a problémás számítógépek, kiszolgálók.
 
Az új funkció révén a konfigurációellenőrzés számos területre terjeszthető ki, így például monitorozhatóvá válhatnak az operációs rendszerek, az alkalmazások, a hálózatok, a felhasználói fiókok és a védelmi kontrollok beállításai is. Amennyiben a Microsoft Defender for Endpoint problémát észlel, akkor azt egyrészt jelzi az üzemeltetőknek, másrészt védelmi intézkedéseket is javasol a kockázatok csökkentése érdekében.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség